Köpråd ny monitor. 144 hz, IPS/VA och högre upplösning. Klarar min dator detta?

Permalänk

Köpråd ny monitor. 144 hz, IPS/VA och högre upplösning. Klarar min dator detta?

Hej Sweclockers,

Jag har nu kommit på tanken att min Samsung S24B350H skulle kunna vara en flaskhals både i prestanda i fps spel samt att det skulle vara trevligt att uppgradera skärm i storlek, färg/kontrast och upplösning. Nu börjar jag fundera på vad min dator klarar av samt önskar lite tips på vägen i denna IPS/VA jungel. Jag tänker att jag vill byta panel för att få lite finare färger samt kanske bättre kontrast. Är inte jätteorolig för IPS glow men hör gärna era åsikter

Specs
Processor: Intel core i7 6700k 4GHz
Grafik: AMD Radeon R9 390 series
Lagring: Samsung SSD 850 EVO 250 GB
Moderkort: Z170 Pro gaming
RAM: 2x 8Gb Corsair 2133MHz DDR4
Nätagregat: Corsair rm750x
Kylning: Noctua fläktar

Dessa skärmar har jag kollat på:
-MSI Optix MAG271CQR
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=5041328
-Acer Nitro XV272UP
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5008145
-Asus MG278Q
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=3281057

Denna skärm har jag kollat på i samma upplösning i det fall att det inte är nån poäng för mig att uppgradera:
-Asus ROG Strix XG27VQ
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4395105

Permalänk
Bildexpert 📺

@JustChillin37: Ett R390 kommer att kämpa en del beroende på spel du spelar och vad du vill uppnå för frekvenser. Men en skärm kan (och brukar) också överleva grafikkortet. Ifall du siktar mot högre kvalitet och IPS/VA är det ofta 2560x1440-spåret som gäller.

Permalänk

@Laxpudding Spelar inte så krävande spel skulle jag säga. Mest krävande är apex. Men spelar också moba och andra fps spel där jag har över 200 frames. Då blir ju skärm flaskhals. Jag tänker att jag borde kunna uppdatera kortet framöver men tänkte börja med skärm. Tänker jag helt fel?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Bildexpert 📺

@JustChillin37: Eftersom du beskriver att du söker bättre bild- och färgkvalitet och samtidigt inte har så stort behov av högre antal FPS, då är nog en ny skärm det närmaste steget att ta.

Permalänk

@Laxpudding vad bra att det blev utrett 😉. Så hur ska jag tänka då i skärmväg? Ska jag klämma i och köpa ännu dyrare för att hålla i längden eller är något av de alternativ jag tagit upp bra för den setup jag har.. har försökt läsa mig till vad som ger en bra balans mellan prestanda och bildkvalité. Skulle uppskatta din/ andra mer insatta i hårdvaras åsikt

Skickades från m.sweclockers.com