GTX 1070 Problem: På väg att ge upp?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2014

GTX 1070 Problem: På väg att ge upp?

Hej!

Har ett problem med mitt grafikkort, har felsökt det mesta vid det här laget och hoppas kunna få hjälp med något jag missat eventuellt att konstatera att kortet är bortom räddning.

Kan vara värt att nämna att jag köpte detta grafikkort som defekt i vårvintras. Enligt beskrivning gav det ingen bild. Efter felsökning visade det sig att allt fungerade bortsett från att PWM-signalen till fläktarna inte gav rätt signal, vilket resulterade i att orginalkylarens fläktar gick antingen på högvarv eller inte alls. För att råda bot på detta installerade jag chassifläktar på grafikkortet.

Efter ett par månader ger grafikkortet felkod 43 i enhetshanteraren, skärmupplösningen blir inte rätt. Detta löser jag genom en ominstallation av drivrutiner.

Ytterligare ett par månader senare (någon vecka sedan) kan jag inte starta några spel. Felkod 43 är tillbaks i enhetshanteraren. Nu testar jag flera saker utan resultat

* Ominstallation av Windows 10
* Ominstallation av Nvidias drivrutiner både gamla och nya, en del leder till att grafikkortet fungerar med felkod 43 en de gör att datorn fryser på windowsloggan när jag startar. Det enda som hjälpte mot att datorn frös var att gå in i felsäkert läge och avinstallera drivrutiner för att sedan starta om datorn.
* Flashat vBios två gånger

Efter att jag använt mitt gamla GTX 470 i en vecka medans 1070:t legat i väntan på reparation på skrivbordet testar jag att sätta i det. Windows installerar drivrutinerna automatiskt, grafikkortet fungerar och jag spelar lite CS. Startar om datorn och får efter att jag gått in i Windows svart skärm. Startar om - fryser i windowsloggan. Testar intergrerade grafiken - fryser också i windowsloggan. Vad är det som pågår??

Till dig som har orkat plöja igenom allt detta och kommer med en lösning kommer jag swisha en slant.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2016

@vrmlnd: Kan vara ramminnen som spökar. Kör en ramtest o se.
Köp nytt graffe också

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2014

Lista resten av hårdvaran. Du kan ju ha något välkänt måndagsex.

Efter ha läst runt verkar det nästan alltid vara fel på drivers när det kommer till error 43. Några pga dual monitor och gfx.

Jag skulle testa att plocka ur alla utom första ramstickan.. samt ALLT du inte behöver för att boota. Usb minnen, diskar, extra skärmar etc. Kvarstår problemet med boot så byt ut första ramstickan.
Kvarstår problemet efter det så testa att installera Windows på en annan disk.

Jag har för många prylar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2014
Skrivet av 82danne:

@vrmlnd: Kan vara ramminnen som spökar. Kör en ramtest o se.
Köp nytt graffe också

Har testat RAM-minnen nu. Inga problem, men tack för tipset.

Skrivet av Berrabub:

Lista resten av hårdvaran. Du kan ju ha något välkänt måndagsex.

Efter ha läst runt verkar det nästan alltid vara fel på drivers när det kommer till error 43. Några pga dual monitor och gfx.

Jag skulle testa att plocka ur alla utom första ramstickan.. samt ALLT du inte behöver för att boota. Usb minnen, diskar, extra skärmar etc. Kvarstår problemet med boot så byt ut första ramstickan.
Kvarstår problemet efter det så testa att installera Windows på en annan disk.

Gjort allt förutom att installera om Windows hittills, gav inget resultat. Har testat kortet i en annan äldre dator med samma resulltat. Ska kanske testa kortet i en komips dator. Tack för tipset.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2014
Skrivet av vrmlnd:

Har testat RAM-minnen nu. Inga problem, men tack för tipset.
Gjort allt förutom att installera om Windows hittills, gav inget resultat. Har testat kortet i en annan äldre dator med samma resulltat. Ska kanske testa kortet i en komips dator. Tack för tipset.

Låter väldigt konstigt att du har problem med samma system med två olika gfx. Sen följer felen med gfx till ett äldre system. Med tanke på det du beskriver så skulle jag avråda att testa kortet hos en polare.

Jag tror det iaf är drivers. Prova lite äldre än senaste

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har för många prylar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2014
Skrivet av Berrabub:

Låter väldigt konstigt att du har problem med samma system med två olika gfx. Sen följer felen med gfx till ett äldre system. Med tanke på det du beskriver så skulle jag avråda att testa kortet hos en polare.

Jag tror det iaf är drivers. Prova lite äldre än senaste

Skickades från m.sweclockers.com

Problem (kanske) löst:

Flashade ett annat BIOS, närmare bestämt ett BIOS ämnat för Asus ROG Strix till mitt Asus Dual OC. Verkar fungera som det ska nu, iaf inget error 43. Uppdaterar tråden ikväll eller om någon dag för att utvärdera.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Nov 2013

Testat byta PCI Express-plats och byta plats på HDMI/DP-kabel?

Intel® Core i7-6700K | SAPPHIRE NITRO Radeon R9 390 | ASUS Z170 PRO GAMING | CORSAIR Vengeance LPX 16GB (2 x 8GB) 2400MHz | Crucial MX500 M.2 1TB | Crucial BX100 500GB | EVGA SuperNOVA 850 G2L 850W | Fractal Design Define R5 Titan Window | Cooler Master Hyper 212 EVO | Noctua NF-A14

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2014
Skrivet av vrmlnd:

Problem (kanske) löst:

Flashade ett annat BIOS, närmare bestämt ett BIOS ämnat för Asus ROG Strix till mitt Asus Dual OC. Verkar fungera som det ska nu, iaf inget error 43. Uppdaterar tråden ikväll eller om någon dag för att utvärdera.

Låter lite riskfyllt. Hade du senaste bios på moderkortet?

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har för många prylar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2014
Skrivet av Seziuo:

Testat byta PCI Express-plats och byta plats på HDMI/DP-kabel?

Har testat både HDMI och DVI, spelade ingen roll, minns inte om jag testade att byta PCI-E-plats men testade i två olika datorer med samma resultat.

Skrivet av Berrabub:

Låter lite riskfyllt. Hade du senaste bios på moderkortet?

Skickades från m.sweclockers.com

Japp, senaste BIOS var installerat på moderkortet. Dock är moderkortet rätt så gammalt så det säger kanske inte så mycket.

Om någon annan läser denna tråden och vill ge sig på samma lösning: Kolla över vad det är för BIOS du flashar om du inte flashar orginal-BIOS.. Att flasha BIOS ämnat för kort med annan fläktlösning, strömförsörjning eller minneskonfiguration kan medföra problem. Och ha iGPU eller ett andra grafikkort till hands om du får problem och vill flasha tillbaks det gamla. Kom ihåg att backa upp org.-BIOS, kolla några guider så du vet vad du gör..

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2014

Kom på en grej. Testade du att avaktivera iGPU om du har nån?

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har för många prylar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2014
Skrivet av Berrabub:

Kom på en grej. Testade du att avaktivera iGPU om du har nån?

Skickades från m.sweclockers.com

Japp, jag kan emndast välja mellan PCI- och intergrerad grafik. Att ha båda samtidigt går inte.

Problemet har dock uppstått igen. Igår natt var jag för lat för att installera de sista tre RAM-stickorna, således körde jag bara med 1x 4GB även när jag fixade kortet. Startade PUBG för att spela, men kom då på att jag behövde installera resterande RAM-minnen. När jag startade datorn igen fick jag upp det berömda error 43 i enhetshanteraren. Tog såklart ut de RAM-minnen jag satte i, men felkoden var kvar trots det. Flashade vBIOS tillbaka till stock och sedan tillbaka igen. Nu är jag på ruta ett igen, detta grafikkort sjunger kanske på sista versen??

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2014

Det låter faktiskt som du har ett trasigt RAM. Var ett tag sen jag rotade i Windows.. men jag har för mig att den spar felkoder tills man kört en check/kört samma applikation igen.
Testa någon av dessa metoder med samtliga stickor installerade.
https://www.howtogeek.com/260813/how-to-test-your-computers-r...

Skickades från m.sweclockers.com

Bara en fråga. Har du flashat gfx? För vBIOS är just videoBIOS... Eller menar du att du flashade om moderkortet?

Jag har för många prylar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2015
Skrivet av vrmlnd:

Japp, jag kan emndast välja mellan PCI- och intergrerad grafik. Att ha båda samtidigt går inte.

Problemet har dock uppstått igen. Igår natt var jag för lat för att installera de sista tre RAM-stickorna, således körde jag bara med 1x 4GB även när jag fixade kortet. Startade PUBG för att spela, men kom då på att jag behövde installera resterande RAM-minnen. När jag startade datorn igen fick jag upp det berömda error 43 i enhetshanteraren. Tog såklart ut de RAM-minnen jag satte i, men felkoden var kvar trots det. Flashade vBIOS tillbaka till stock och sedan tillbaka igen. Nu är jag på ruta ett igen, detta grafikkort sjunger kanske på sista versen??

Är nog så att kortet håller på att ge upp... ibland kan man fördröja det genom att underklocka det, ofta kan 10% var tillräckligt.

Är det lödningarna som håller på att ge upp kommer inte underklockning hjälpa, då måste man löda om kretsarna vilket inte är nåt man normalt gör som hemmapulare.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2014
Skrivet av Berrabub:

Det låter faktiskt som du har ett trasigt RAM. Var ett tag sen jag rotade i Windows.. men jag har för mig att den spar felkoder tills man kört en check/kört samma applikation igen.
Testa någon av dessa metoder med samtliga stickor installerade.
https://www.howtogeek.com/260813/how-to-test-your-computers-r...

Skickades från m.sweclockers.com

Bara en fråga. Har du flashat gfx? För vBIOS är just videoBIOS... Eller menar du att du flashade om moderkortet?

Det är grafikkortet jag flashat. Moderkortets BIOS (egentligen UEFI) uppdaterade jag för ett par månader sedan. Ursäktar om det var otydligt.

Skrivet av SAFA:

Är nog så att kortet håller på att ge upp... ibland kan man fördröja det genom att underklocka det, ofta kan 10% var tillräckligt.

Är det lödningarna som håller på att ge upp kommer inte underklockning hjälpa, då måste man löda om kretsarna vilket inte är nåt man normalt gör som hemmapulare.

Kan nog vara som du säger. Kanske får testa den berömda bakningsmetoden, jag är införstådd med att det är en temporär fix, men ändå.. Tack för svaret!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2014

Ja den informationen hade varit rätt användbar. Så du kör på custom vBIOS nu? Isf in med original, testa, får du fel igen, underklocka! Kolla även så att kylflänsarna sitter som de ska.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har för många prylar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2014
Skrivet av Berrabub:

Ja den informationen hade varit rätt användbar. Så du kör på custom vBIOS nu? Isf in med original, testa, får du fel igen, underklocka! Kolla även så att kylflänsarna sitter som de ska.

Skickades från m.sweclockers.com

Har kört både origninal och STRIX vBIOS. Det var när jag flashade STRIX-vBIOS som det fungerade tills jag satte tillbaka ram-minnena. Jag har fashat org.-vBIOS utan resultat. Dessvärre kan jag inte undervolta grafikkortet, kommer ej åt reglagen i afterburner. Kanske kan göra ett eget BIOS och undervolta utifrån det? Har för mig man kunde göra så på äldre kort iaf.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2014
Skrivet av vrmlnd:

Har kört både origninal och STRIX vBIOS. Det var när jag flashade STRIX-vBIOS som det fungerade tills jag satte tillbaka ram-minnena. Jag har fashat org.-vBIOS utan resultat. Dessvärre kan jag inte undervolta grafikkortet, kommer ej åt reglagen i afterburner. Kanske kan göra ett eget BIOS och undervolta utifrån det? Har för mig man kunde göra så på äldre kort iaf.

Det räcker med att du ställer ned frekvensen på GPU och VRAM.

Testa RAM. Uteslut ev problem.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har för många prylar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2018
Skrivet av vrmlnd:

Hej!

Har ett problem med mitt grafikkort, har felsökt det mesta vid det här laget och hoppas kunna få hjälp med något jag missat eventuellt att konstatera att kortet är bortom räddning.

Kan vara värt att nämna att jag köpte detta grafikkort som defekt i vårvintras. Enligt beskrivning gav det ingen bild. Efter felsökning visade det sig att allt fungerade bortsett från att PWM-signalen till fläktarna inte gav rätt signal, vilket resulterade i att orginalkylarens fläktar gick antingen på högvarv eller inte alls. För att råda bot på detta installerade jag chassifläktar på grafikkortet.

Efter ett par månader ger grafikkortet felkod 43 i enhetshanteraren, skärmupplösningen blir inte rätt. Detta löser jag genom en ominstallation av drivrutiner.

Ytterligare ett par månader senare (någon vecka sedan) kan jag inte starta några spel. Felkod 43 är tillbaks i enhetshanteraren. Nu testar jag flera saker utan resultat

* Ominstallation av Windows 10
* Ominstallation av Nvidias drivrutiner både gamla och nya, en del leder till att grafikkortet fungerar med felkod 43 en de gör att datorn fryser på windowsloggan när jag startar. Det enda som hjälpte mot att datorn frös var att gå in i felsäkert läge och avinstallera drivrutiner för att sedan starta om datorn.
* Flashat vBios två gånger

Efter att jag använt mitt gamla GTX 470 i en vecka medans 1070:t legat i väntan på reparation på skrivbordet testar jag att sätta i det. Windows installerar drivrutinerna automatiskt, grafikkortet fungerar och jag spelar lite CS. Startar om datorn och får efter att jag gått in i Windows svart skärm. Startar om - fryser i windowsloggan. Testar intergrerade grafiken - fryser också i windowsloggan. Vad är det som pågår??

Till dig som har orkat plöja igenom allt detta och kommer med en lösning kommer jag swisha en slant.

Hade ett liknande problem innan med ett kort. Gjorde som så att jag la in ett nytt bios på kortet sen fungerade det klock rent. kan vara värt att prova

(EDIT) : Har även fått köra om windows på grund av liknande fel tyvärr. men värt är också att kolla upp din psu ifall kablar eller liknande glappar.

8700K@5.3 Custom loop ASUS ROG STRIX Z370-E GAMING 16GB Crucial Ballistix Sport White 3000Mhz cl15 Samsung 960 Pro 512gb Seagate Baracuda 1TB * 2 EVGA GTX 980 TI SC ACX2.0 Corsair Rm 850i In Win 305 ACER 24" XB240H 144Hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2014
Skrivet av jimsan8923:

Hade ett liknande problem innan med ett kort. Gjorde som så att jag la in ett nytt bios på kortet sen fungerade det klock rent. kan vara värt att prova

(EDIT) : Har även fått köra om windows på grund av liknande fel tyvärr. men värt är också att kolla upp din psu ifall kablar eller liknande glappar.

Testat alla möjliga BIOS nu tyvärr. Windows har jag installerat om en gång utan resultat, tack för tips om PSU-kablar, dessa är inte glappa men inte omöjligt att PSU eller moderkort spökar, även om jag testat i två datorer.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2018
Skrivet av vrmlnd:

Testat alla möjliga BIOS nu tyvärr. Windows har jag installerat om en gång utan resultat, tack för tips om PSU-kablar, dessa är inte glappa men inte omöjligt att PSU eller moderkort spökar, även om jag testat i två datorer.

Testa o kör ett psu test med OCCT och se hur din psu beter sig. annars kan jag nog bara tänka mig att ett motsånd eller liknande håller på o ge upp på grafikortets PCB.

8700K@5.3 Custom loop ASUS ROG STRIX Z370-E GAMING 16GB Crucial Ballistix Sport White 3000Mhz cl15 Samsung 960 Pro 512gb Seagate Baracuda 1TB * 2 EVGA GTX 980 TI SC ACX2.0 Corsair Rm 850i In Win 305 ACER 24" XB240H 144Hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2014

Jag överger nu denna tråd. Enkla test har blivit konstant ignorerade så jag lägger mitt engagemang på annat. Lycka till!

Jag har för många prylar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2014
Skrivet av jimsan8923:

Testa o kör ett psu test med OCCT och se hur din psu beter sig. annars kan jag nog bara tänka mig att ett motsånd eller liknande håller på o ge upp på grafikortets PCB.

Körde OCCT-test, inga problem, tror nog kortet sjunger på sista versen, har trots allt haft lite problem utanför spel när det kommer till maskinvaruacceleration.

Skrivet av Berrabub:

Jag överger nu denna tråd. Enkla test har blivit konstant ignorerade så jag lägger mitt engagemang på annat. Lycka till!

Okej, tack för tipsen du gav iaf. har inte ignorerat några av dom.