Forumdelen sponsras av

Hyra ut min lina till kollega som vil ställa en server hemma hos mig

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2008
Skrivet av Stefan94:

Du kanske ska hyra ut? Hur många platser har du? Köper gärna 10 platser och 50kr/mån för varje.

Skämt åsido, 200kr/mån är rimligt. Väldigt rimligt.

200/mån går han antagligen back på med elen räknad, så inte ens det känns egentligen rimligt i mitt tycke.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Min del av stan
Registrerad
Feb 2002

Juridiskt är du ansvarig för vad som sker från din uppkoppling. Om du är OK med det så segmentera nätet så hans maskin inte har någon åtkomst till dina enheter. Stryp bandbredden så det motsvarar det han betalar för. Sen hade jag kopplat hans maskin till en strömmätare som loggar förbrukningen så du kan ge han en korrekt räkning på elen. Sen som redan påtalats, din nätleverantör har säkert en åsikt om upplägget om dom får reda på det.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vid datorn
Registrerad
Feb 2007

Allt är helt orimligt, plus att driva en profiterande organisation på en privat lina kan få dig avstängd som kund, att driva en spelserver som accepterar donationer gör man inte på en privat lina.

Nej, bara nej, vill han ha en privat spelserver får han hosta den på sin privata lina eller co-locate'a den i en serverhall, eller hyra existerande spelserver, finns flertalet tjänster för det. Du kommer ångra dig hårt även om han går med på 200/mån.

Faktum är att han kanske är ute för att utnyttja dig med, någon fantasi om att dra in 500-1500 nok i donationer i månaden och tjäna pengar medans du kommer vara den som driver servern i slutändan.

Skickades från m.sweclockers.com