Permalänk
Medlem

Överklockning i5-8600k

Tjena.

Har en i5-8600k som jag vill överklocka men eftersom jag har en Cooler Master Hyper 212 Evo så undrar jag om någon här vet hur högt man kan överklocka den utan att nå allt för höga temperaturer. Och även vad voltage borde ligga kring för att allt ska vara stabilt.

Delar:
Processor: Intel Core i5-8600k 3.6GHz
CPU-Kylare: Cooler Master Hyper 212 Evo
Moderkort: Asus TUF Z370-Plus Gaming
Nätaggregat: EVGA 650 GQ 650W

Mvh // Pesche

Permalänk
Medlem

Dessvärre omöjligt att veta på förhand. Du får helt sonika testa dig fram.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

@Dracc: Okej. Jag får testa mig fram! Tack för det snabba svaret.

Permalänk
Medlem

Jag har kört helt stabilt i nio månader på 4.6 GHz med 1.26 V. Nöjde mig där som en 24/7/365-OC. Går säkert att få upp några hundra MHz till om man lägger tid på att testa.

Men, processorer är ju olika. Vissa går att få högt, andra inte. Testa!

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

@cyklonen: Körde samma som du och det verkar fungera utmärkt. Kan bli att man testar höja det senare, men för idag så är jag nöjd! Får stresstesta under natten. Tack för hjälpen.

Permalänk
Medlem

Det ska väl sägas också att det där företaget (Silicon Lottery) som testar och sorterar processorer baserat på uppnådd "vardagsklockning" har en lista som säger att alla 8600K de testat klarar 4.8 GHz vid 1.375 V. Ca två tredjedelar klarar 5.1 GHz vid 1.41 V, och ungefär var åttonde klarar 5.3 GHz på 1.44 V. Så 4.6 GHz är en rätt beskedlig överklockning.

Permalänk
Medlem

@cyklonen: Aha, jo, man kan ju alltid hoppas att man fick storvinsten i lotteriet. Men även om jag gjort det så är jag rädd att min cpu-kylare är för svag för att hålla temperaturen stabil 24/7.