Vill du vara del av diskussionerna i forumet, ställa frågor eller hjälpa andra? Registrera dig här!

Telenors stulna kunddata användes för rekrytering till konkurrent

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Maj 2014
Skrivet av plunn:

Jo vad nu GDPR spelar för roll?'

I grund och botten handlar det här om hur man loggar in på en site och jag har testat det här på jobbet.

Ett ytterst fåtal vet vad 2-faktorsidentifiering är för någonting, förklarar man så är det enbart jobbigt. (förstår ej från de flesta)

De flesta har enbart problem med att komma ihåg lösenordet till Facebook eller Instagram och där är vi anno 2019!

Telenor är ute efter att sälja samt Sweclockers är ute efter reklamhits... that is! (så varför krångla till det? )

GDPR spelar satans mycket roll.

För om de inte hade koll på dina uppgifter före den tiden, var det liksom "rycka på axlarna" och byta lösenord. Idag är det risk för enorma böter, oavsett företag. Så det är rent av brott att de inte haft bättre koll på sina uppgifter idag.

Sen huruvida du har problem med lösenord, eller inte... spelar ingen roll i situationen. Det har inte med händelsen att göra öht. Folk har blivit direkt kontaktade från dessa företag. Ingen 2 faktor eller annan verifiering hade räddat dig här. Så även här skiljer det sig enormt mot vad som hände sweclockers.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2019

Jobbade för detta företaget (Operatörspartner) när de hette Novanetworks. Listorna har hela tiden varit deras och andra återförsäljares affärside. Det ligger sinnesjukt mkt pengar i dessa listorna. Risken finns att listorna säljs till flera åteförsäljare. Därför "testar" man och "tvättar" listorna innan köp för att säkerställa att man inte köper en gammal lista. Som ni förstår så finns ju risken (som är ganska stor) att man blir blåst. Vid flertalet tillfällen var listorna redan ringda på... Då fick man ringa kallt till nya listor var införskaffade. Ofta är "partneransvarig" från typ telenor, tre osv inblandad i smeten...