Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Dalarna
Registrerad
Apr 2016

Newbee-frågor, Python.

Har precis börjar tugga mig igenom en grundkurs i Python och fått ett enkelt skript att funka. Den t.o.m laddar en modul.
Som jag förstått så är det (ofta) nödvändigt att installera olika paket. Finns det nåt standard-paket som man alltid bör installera? Grundkursen har nämnt bla. Panda.
Jag använder Python i Linux miljö och kör ej grafiska applikationer men jag tror det blir nödvändigt senare.

Jag är C-programmerare till vardags och jobbar i microcontrollers. Har gjort några applikationer i Visual Basic om projektet krävt Windows-koppling.

Är tacksam för all feedback på detta. Är som en torr svamp kunskapsmässigt vad gäller py.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2019

Startar alltid mina scripts med att importera time, random, urllib och requests. De är så standard så att de i stort sett är redan i Python och förr eller senare kommer de att behövas.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falun
Registrerad
Mar 2008
Skrivet av Sweedland:

Som jag förstått så är det (ofta) nödvändigt att installera olika paket.

Det beror på vad du gör. Python har massor inkluderat i sitt standardbibliotek. Se här: https://docs.python.org/3/library/
Men det finns också bibliotek som är 'självklara' att använda istället för de inbyggda. T.ex. så är det sällsynt att du använder urllib2 (från standardbiblioteket) istället för requests (tredjepartsbibliotek) om du jobbar med http men om ditt script inte kommer prata http är det ju så klart helt onödigt att använda någon av dem.

Pratar du om att installera själva tredjepartsbiblioteken så rekommenderar jag dig att börja titta på virtual environments.
Python3 har inbyggt stöd för det: https://docs.python.org/3/library/venv.html

Skrivet av Terty55:

Startar alltid mina scripts med att importera time, random, urllib och requests

Det skulle jag säga är en dålig vana. Speciellt om du av någon anledning importerar rätt specifika saker som (både?) urllib och requests.
Du kan ju lika gärna importera dem när du faktiskt använder dem. Jag ser bara fördelar med det. Annars kan man väl rent teoretiskt köra "import *" antar jag?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Dalarna
Registrerad
Apr 2016

Bra information. Det där med att ladda modulerna är väl helt enkelt att de laddas in i arbetsminnet förmodar jag. På en mindre dator med mindre mängd arb.minne kan man kanske ladda efter behov. Ligger dessa installationer i folders nånstans med synliga script? Nä..så kan det väl inte vara? Måste kolla...

Jag förstår inte riktigt, i C kompilerar man koden och får en binär. I py så är det ett script. Hur fungerar det då? Är det tolkning av källkoden som Python gör eller är det en "preprocessor" som gör halva jobbet först?