"Spikes" i LoL vad kan det bero på?

Permalänk
Medlem

"Spikes" i LoL vad kan det bero på?

Som alla vet är League of Legends ett spel som inte har speciellt höga krav på hårdvara iallafall enligt RIOT.

Försöker lära min dotter att spela LoL, laptoppen hon har är bestyckad med HD 4600, i5-4200M 8GB RAM och SSD.

Ställde in allt på Very Low och stängde av skuggor helt.
Upplösning 1366 x 768 så det borde inte varit några problem alls.
Trots detta så drabbades hon av spikes med jämna mellanrum, i en halv sekund fryser bilden och sen fortsätter det som vanligt.

Enligt RIOT så ska den aktuella laptoppen vara mer än nog för att kunna spela LoL utan några problem även på högre inställningar än Very Low.

Datorn visade inga tecken på att vara överhettad.

Jag har själv spelat LoL på min Thinkpad X230 som har i5-3230M, HD4000 (dvs lite sämre hårdvara) utan några spikes alls).

MVH
Stan och Dotter som försökte spela LoL igår

Permalänk
Medlem

Uteslutningsmetod

Tjena!

Låter inte som att det bör vara grafikrelaterat och prestandan som orsakar det.
Ta och kolla igenom små "dumma" saker som kan ligga och spöka i vägen, typ mjukvarubrandväggar/virusprogram, och/eller andra processer generellt som potentiellt kan vara med på något hörn.
Osäker på hur LoL hanterar själva nätverkstrafiken - beroende på det, så skulle det kunna vara en form av fördröjning och förlust mot servrar rent nätverksmässigt, om jag inte är helt ute och cyklar?

Spelas det andra realtids multiplayer spel på datorn + nätverket? Där varje millisekund känns av? Testat trådbundet for science?

Vet inte om något av ovan kommer hjälpa men kan va värt ett försök tänker jag. Hoppas det löser sig så hon kan MoBA lös!

MVH

Permalänk
Medlem

Precis som prsvki säger så låter det mer som ett problem med nätverket. Har du inte testat med kabel så bör det vara första saken du gör! Hoppas det löser sig!

Permalänk
Medlem

Kika CPU användning. Limitera antalet FPS så GPU inte går full load. Dra en pingplotter till servern samt några andra servrar för att kolla nätverket funkar som de ska. Sen så klart prova med kabel. Funkar inget av detta är det förmodligen drivers som är instabil.

Edit: Finns integrerad grafik? Dubbelkolla så den inte används vid uppstart.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

"Nobody smart would play fair"