Vill du vara del av diskussionerna i forumet, ställa frågor eller hjälpa andra? Registrera dig här!

Vilka gymnasiekurser bäst för programmering?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2019

Vilka gymnasiekurser bäst för programmering?

Hejsan!
Jag har ingen gymnasieexamen och har därför de senaste 11 månaderna pluggat upp alla basämnen för en teknikprogrammet-examen. Målet är att plugga ett år till för att sedan söka mig in på YH och utbilda mig till programmerare.

Jag läser just nu Programmering 1 på komvux och tycker det är extremt roligt och intressant, av den anledningen undrar jag vilka andra "extra"-val som ingår i Teknikprogrammet man bör läsa för att lägga ytterligare grund inför en karriär inom programmering.

Exempel på kurs som jag planerar att läsa för att se om jag tycker det är kul är ju webbutveckling men det finns även Digitalt Skapande 1 & 2, kan det vara något?

Om ni vill kolla igenom vilka kurser som erbjuds i Teknikprogrammet för att enklare kunna ge mig tips kan ni gå in på denna länk och sedan klicka på "Programstruktur(pdf)".

Skolverket Teknikprogrammet

Uppskattar all input!

Mvh

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hedesunda
Registrerad
Dec 2005

Den ende som kan svara 100 på dina frågor - är du själv. Programmering är ett väldigt stort begrepp. Du bör kika lite mer ingående på vad som berörs i olika kurser och sen bestämma dig för vad som verkar roligast - för dig. Liknar det skit, byt kurs.

Den enda formella utbildningen jag själv har är maskinkodsprogrammering på en Motorola 6800 cpu anno 1978. Nu hackas det mest c#, python och t-sql.