Game Over för Gamestop

Permalänk
Medlem

Game Over för Gamestop

Game over – klassiska spelkedjan lägger ner sina butiker
Spel- och prylkedjan Gamestop, med verksamhet i stora delar av landet, är nästa offer för butiksdöden. Nu ska det svenska butiksnätet successivt monteras ner.

Undrade faktiskt hur en butik som Gamestop kunde överleva dom var ju inte direkt billiga.

https://computersweden.idg.se/2.2683/1.725770/gamestop-lagga-...

Visa signatur

Min dator är Cat-säker.
Hakuna Matata

Permalänk
Medlem

Den lokala gamestop butiken har mest Kepsar och Tshirt där det står fortnite osv på. Inte mycket till spel längre speciellt inte till PC. Men ibland har jag kunnat fynda lite begagnade DS spel där.
Tråkigt för de som jobbar där men kommer inte sakna butiken.

Visa signatur

Ryzen 5 7600
Rx 6650xt
32Gb

Permalänk
Avstängd

Har jobbat i deras lager tidigare, är inte förvånad. Hela ledningen kändes som ett gäng klåpare..

Visa signatur

*Inlägg med reservation för eventuell censur av admin ;-)

Permalänk
Skrivmaskin

Ja, det var väl inte helt oväntat men jag tycker ändå att det är ganska trist. Även om speldelen inte är lika stor nu, har det varit trevligt med en familjär hörna i varuhusen, med lite nördiga tröjor och figurer. Mig veterligen är det sista fysiska butiksskedjan med spelfokus, men utbudet av både nördprylar och spel är ju ganska bra även hos de bredare elektronik- och teknikbutikerna.

Sedan Playstation 2-dagarna kan jag inte påstå att jag varit storkund hos Gamestop, men några begagnade Xbox One-spel har det faktiskt blivit även på senare tid, samt Steam Link för en ruskigt billig peng för något år sedan. Sämre med spelköp på PC-fronten dock, eftersom det nästan alltid är smidigare och billigare att köpa nyckeln direkt från Steam.

Med allhelgonahelgen i full gång passar det ju bra att minnas tillbaka lite. Vilka stora spelbutiker och kedjor har kommit och gått under åren? Jag kommer ihåg när Game försvann, men därutöver har jag dålig koll.