Permalänk
Avstängd

4K som sekundärskärm, värt?

Har för närvarande en setup med 32" QHD 144Hz som primärskärm, och två skärmar vid sidan om (en fullHD och en inte riktigt fullHD) men jag har gått i tankarna att skaffa en 4K att ha till vänster att samla allt frekvent lullull på.
Restskärmarna får isåfall vara ifred till höger med saker som sällan kräver mycket uppmärksamhet, som spotify och discord.

Har blivit väldigt intresserad av en viss Acer 49", då den storleken nog utan större besvär kan innehålla 8 olika webbläsare samtidigt.
Pluggar hebreiska stundom, och vid översättning så kan så abnorma mängder fönster vara ganska uppskattat ibland.

Men då undrar jag, är det någon som har en skärm i liknande storlek?
Känns det som alldeles för mycket, eller är den väldigt praktisk om man tillåter den vara det?
Låter det sannolikt att 4K (inte TV) 40+ tum blir aktuellt på black friday?

Och som slutfråga:
Finns det någon teve på 40+ som fungerar att sitta knappt en armlängd från för liknande bruk, och som inte löper allt för stor risk att bli inbränd?

Permalänk
Bildexpert 📺

@Ricerunner: Du kan köra en stor 4K-panel och använda för att fylla skärmen med fönster. Generellt kan IPS-rekommenderas om du tänkt ha skärmen vid sidan av som följd av betraktningsvinklarna.

49 tum och 32 tum på skrivbordet blir ganska stor. Det blir ca 110x70 cm med ram och stativ. Så har du någon pannå eller liknande med de måtten kan du testa hur det blir i praktiken.

Permalänk
Avstängd

@Laxpudding: Yes, det är helt klart väldigt stort och föranleder nästan ett behov av flexibilitet.
Verkar vara magert med bordfästen för VESA 200x400 också för den delen. Fast två rejäla vinkeljärn med genomgående bultar i bordet skulle kanske kunna vara nog för ett väggfäste.

Att kunna svänga fram den för cities skylines och centrering mot eventuella högtalare vid filmtitt skulle vara en bonus.

Permalänk
Avstängd

Ifall någon har tankar på 49" som datorskärm på skrivbordet:

Det är på tok för mycket om den inte ska vara TV också.
Så här i efterhand hade 43" varit mycket bättre.

Å andra sidan är bilden på Acers 49" fantastisk.