Vill du vara del av diskussionerna i forumet, ställa frågor eller hjälpa andra? Registrera dig här!

Ljudkort funkar inte efter BIOS update

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västervik
Registrerad
Sep 2006

Ljudkort funkar inte efter BIOS update

Hej,

För några dagar sedan försökte jag att lira RDR2, vilket inte fungerade pga. samma fel som alla andra...

Hur som helst så genomförde jag några uppdateringar av systemet för att få det att fungera:

- windows update
- gpu update
- BIOS update

Efter bios uppdateringen fastnade datorn i en boot loop. Efter ett tag, när jag börjat rycka komponenter, märkte jag att datorn startade felfritt utan internt ljudkort.. Jag har ett skräpljudkort som ger mig optisk utgång. Jag reklamerade ljudkortet men samma fel kvarstår.

GPU fungerar men det känns ändå som om att PCI-slotten för ljudkortet bråkar.
Enhetshanteraren har en gul triangel för PCI-styrenhet för kryptering och dekryptering.

Kan det vara detta?
Hur löser jag detta ? i nuläget kör jag asus ppc diagnostics. Men eftersom jag inte får igång datorn när löjudkortet är ikopplat så kanske det eventuellt inte hittar problemet. Jag har avinstallerat relevanta drivers till ljudkortet.

Tl;dr, boot loop när ljudkortet är ikopplat.

moderkort: Asus prime x570-p
grafik: evga gtx 980ti
processor: amd x3700
ljudkort: asus xonar dgx

i5 4670K, ASUS Z87-A, EVGA GTX 980 Ti, Skärm: VG248E

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Nov 2005

Detta är ett problem med de senaste BIOS-versionerna och verkar ha drabbat både Asus, Gigabyte och MSIs brädor. Jag vet inte om det finns några temporära lösningar utöver att vänta på en ny BIOS-uppdatering. Jag har själv avvaktat med att uppdatera eftersom Asus 1403 led av diverse problem och snabbt drogs tillbaka, och 1404 även det känns lite osäkert.

Ryzen 3700X | Asus X570-F | 16GB Ballistix Sport LT 3000/15 @3733/16 | Asus GTX 1060 | Dell U2412M

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västervik
Registrerad
Sep 2006

@twit: jösses. jag har 1403 som kom för en vecka sen. jag slänger in 1404 som kom 7/11..

i5 4670K, ASUS Z87-A, EVGA GTX 980 Ti, Skärm: VG248E

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Nov 2005

Det lär inte bli sämre iaf

Ryzen 3700X | Asus X570-F | 16GB Ballistix Sport LT 3000/15 @3733/16 | Asus GTX 1060 | Dell U2412M

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västervik
Registrerad
Sep 2006

@twit: nepp. kommerinte in i BIOS med ljudkortet. tillbaka på ruta 1.

i5 4670K, ASUS Z87-A, EVGA GTX 980 Ti, Skärm: VG248E

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Nov 2005

Förhoppningsvis kommer en ny BIOS-version som löser problemet. Du är inte ensam om det, men jag vet inte hurpass utbrett det är.

Ryzen 3700X | Asus X570-F | 16GB Ballistix Sport LT 3000/15 @3733/16 | Asus GTX 1060 | Dell U2412M

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västervik
Registrerad
Sep 2006
Skrivet av twit:

Detta är ett problem med de senaste BIOS-versionerna och verkar ha drabbat både Asus, Gigabyte och MSIs brädor. Jag vet inte om det finns några temporära lösningar utöver att vänta på en ny BIOS-uppdatering. Jag har själv avvaktat med att uppdatera eftersom Asus 1403 led av diverse problem och snabbt drogs tillbaka, och 1404 även det känns lite osäkert.

det är LÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖST genom patch 1405 som slöpptes 2019-11-26

i5 4670K, ASUS Z87-A, EVGA GTX 980 Ti, Skärm: VG248E

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Nov 2005
Skrivet av Surdal:

det är LÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖST genom patch 1405 som slöpptes 2019-11-26

Fjärde försöket med 14XX-serien, då vågar nog till och med jag uppdatera

Ryzen 3700X | Asus X570-F | 16GB Ballistix Sport LT 3000/15 @3733/16 | Asus GTX 1060 | Dell U2412M