Koppla Team till enskilda Sharepoint mappar

Permalänk

Koppla Team till enskilda Sharepoint mappar

Hej!
Vi är en ideell förening som försöker oss på att koppla SharePoint och Teams. Vår förening är uppbyggd av en styrelse, personal och flera projektgrupper. Vi vill bygga ett filsystem där styrelsen har tillgång till allt, personalen har tillgång till alla projektgrupper, och projektgrupperna bara har tillgång till sina egna filer. Vi använder Teams för att vi ideella är spridda över hela Sverige och vill gärna kunna arbeta i samma dokument.

Vi har just nu skapat en Site där hade tänkt att samla alla filer i ett enkelt mappsystem som ser ut ungefär så här:

Styrelse
--Personal
-----Projektgrupp 1
-----Projektgrupp 2
-----Projektgrupp 3

Där tänkte vi skapa Teams för varje grupp (en för styrelse, och en för varje projektgrupp) där Projektgrupp 1 jobbar direkt i sin mapp. Men när vi sedan försöker synka Projektgrupp 1 mappen med Projektgrupps 1 team så får de tillgång till hela filsystemet.

Vi skulle kunna göra Teams för varje grupp först och sen länka till varje enskilt Team på Siten. Problemet är att det blir väldigt spretigt. Om man vill synka föreningens filer till datorn behöver man synka varje enskilt team. Eftersom varje Team får sitt egna mappsystem.

Just nu har vi ett filsystem på OneDrive. Men det är i princip endast personalen som använder det. De ideella grupperna har ofta hittat på något eget, jobbat i Google Drive eller på egen dator eller i ett eget Team och filerna har därför varit väldigt utspridda. Vi vill nu centralisera det hela. Teams har börjat bli standard i föreningen och det hade därför varit smidigt att koppla varje enskilt team med respektive mapp, men ändå ge personal och styrelse insyn i de olika mapparna.

Vi hade blivit mycket tacksamma om någon här kan ge oss klarhet i detta!

Permalänk
Medlem

Microsoft Teams kommer inom kort att göra det möjligt att låsa ned kanaler i grupper så att endast vissa får se de kanalerna.

Sedan vill jag ventilera en tanke att även om Styrelsen är de ska kunna se all information så ska uppbyggnaden vara till fördel för de som jobbar mest aktivt med informationen i projekten.

Nu vet jag inte vad det är för dokument/filer ni jobbar med men kan ni inte jobba online primärt istället för att synka ned data.

Visa signatur

🟢 Main: Ryzen7 5800X | Strix x470-I | 32GB | RTX2070S | Samsung C49RG9
🔵 unRaid: Ryzen5 2700X | B450M DS3H | 32GB
🟠 Tfn: Google Pixel 7 Lime Green

-:| @ eller citera för svar |:-

Permalänk
Medlem

Grundtanken med Teams är att man inte ska ha olika behörigheter för olika delar av innehållet. Det finns några få grupper, och sen slår dessa över hela teamet.

Är behörigheterna viktiga, så skapa olika Teams och jobba online via Teams-appen. Grundtanken med Office 365 är ändå att man ska jobba online.

Vet man med sig att man kommer jobba offline mycket så blir det några klick för att synka upp de teams man vill ha till sin OneDrive.

Som nämnts tidigare så har man nu precis rullat ut "Private Channels". Med private channels kan man skapa en kanal som är separerad från övriga kanaler rent rättighetsmässigt.
Dock kommer detta inte att lösa ditt synk-problem då varje Private Channel får en egen SharePoint site collection i bakgrunden så antal klick för att synka till OneDrive blir desamma.

Permalänk
Medlem

Roller kan vara lite rörigt i sharepoint, så kollla så att allt är rätt uppsatt där. Lättast i min värld innan all funktionalitet som ska komma har rullats ut är att skapa ett team per grupp, skapa en ny tab för varje team där du kör en url-länk till sharepointmappen. Då har man även möjlighet att sätta in andra vyer än teams egna filhantering, om nu inget hänt sedan jag jobbade lite lätt med det i våras.

Då kan du peka styrelsen url-tab mot rootmappen i sharepoint bara.

Permalänk

Tack för era svar!
Vi ska ta en titt på Private Channels och se hur det funkar.

Det som hade varit smidigast är om allting är i samma mapp-träd. Men förstås, det kanske man får leva med om det inte blir så.

Vet ni hur det funkar med Hub-site? Vi har hörttalas om det men har inte behörigheten till att skapa dem. Tror ni att det hade kunnat lösa vårt problem, och sammanfoga alla mappar till ett mappträd?

Permalänk
Medlem

@oliver0187: Hub sites är något större än vad ni söker. Hub sites är en typ av site i SharePoint som aggregerar data från andra siter i SharePoint-farmen. Typexempel är att du bygger ett intranät bestående av en hubsite och massa andra siter som man ansluter till huven.

Hubsiten blir startsidan på intranätet och övriga siter kan återspegla organisationen. På hubsiten kan du sen exempelvis visa upp nyheter och annan data från de anslutna siterna, eller göra sökningar som slår i samtliga anslutna siter...

Har alltså inget att göra med dokumenthantering i teams...