Hjälp med överklockning av intel core i9 9900k på Asus z390

Permalänk
Medlem

Hjälp med överklockning av intel core i9 9900k på Asus z390

Jag trodde att jag hade överklockat CPU:n till 5ghz någorlunda framgångsrikt, tills jag började arbeta i adobe premiere pro. Där får jag ofta BSOD när jag jobbar i timelinen.

Tidigare hade jag testkört överklockningen prime95 och cinebench utan problem, samt gejmat en hel del.

För att få överklockningen att funka även med premiere, bör jag sätta högre volt, eller vad kan jag göra för justeringar?

Permalänk
Medlem

Nu är jag ingen expert, men Adobe Premiere använder AVX vad jag vet. Testa att sätta en AVX offset i bios. AVX offset klockar ner din processor när AVX används, då AVX arbete drar mer spänning på CPUn (vilket kanske är anledningen till din BSOD).

som exempel kan man ha en AVX offset som lägger din överklockning på -200, så att när AVX används så körs din CPU i 4.8 istället för 5.

Här pratar de lite om AVX offset https://www.sweclockers.com/forum/trad/1529442-vad-ar-grejen-...

Permalänk
Medlem

Om bsod beror på överköockningen så är det antingen högre volt eller mindre klock som gäller.

Högre volt ger ju mer värme samt vid en viss gräns måste man höja så mycket att det inte är värt det eller rent utav skadligt.

Om du inte vill småpilla alltför mycket så är den enklaste lösningen nog att sänka till 4,9. Om det fungerat nästan överallt med 5,0 så är chansen hög att en sänkning till 4,9 räcker för premiere.

Edit: Eller gör som ovanstående skribent, han verkar ha lite mer koll

Permalänk
Medlem

Jag hade faktiskt redan en AVX-offset på -300, men som inte verkar ha hjälpt (åtminstone inte på timelinen). Nu verkar dock allt stabilt på 4.9, och dessutom med lägre volt än innan