Hjälp med att köra 144hz med min nya laptop...

Permalänk
Medlem

Hjälp med att köra 144hz med min nya laptop...

Hej Sweclockers,

Nu har jag letat runt som en dåre på hela internet efter hjälp med mitt problem.

Jag fick precis i dagarna hem min nya laptop, den här: https://www.inet.se/produkt/1963876/asus-zenbook-pro-14-ux480...

Syftet med inköpet är egentligen att jag behövde uppgradera den dator jag använder för skolan. Men sen så är jag ju en liten gamer vid sidan av. Jag tyckte därför att datorn var intressant eftersom den är hyfsad i de flesta avseendena; bra storlek, estetiskt tilltalande, bra pris och tillräckliga specs för att kunna hantera de spel jag spelar. (Spelar väl egentligen bara LoL idag...)

Nu till problemet då. Jag har en extern skärm som jag brukar koppla in när jag spelar. Det är denna: https://www.webhallen.com/se/product/295106-ASUS-VG248QZ-24-1...

Skärmen kräver att man använder sig av DisplayPort för att kunna leverera 144Hz. Tyvärr har jag nog gjort bort mig här. Laptopen jag köpte verkar inte stödja DisplayPort över huvud taget (inte genom USB-C ingången). Eftersom jag numera vant mig vid att spela med 144Hz så känns det omöjligt att gå ned till 60Hz igen (Jag provade, det var inte roligt). I efterhand har jag nog insett att jag skulle kontrollerat att USB-C ingången har stöd för DisplayPort/Thunderbolt. Datorn levererar 300+ fps med högsta inställningarna, men det spelar ju ingen roll om jag inte kan dra någon nytta av det nu...

Så, är jag körd här - det omöjligt för mig att kunna använda 144Hz-skärmen med min nya laptop? Det är ju nästan skrattretande att den gamla laptopen - en Zenbook UX303LN, som jag nu alltså UPPGRADERAR ifrån - har en DisplayPort-ingång och löser 144Hz utan problem. Jag förstår inte hur man kan ta fram en laptop som också "ska kunna användas till gaming" men som inte stödjer 144Hz på något sätt, eller är jag dum i huvudet? I vilket skede valde ASUS att ta bort detta ifrån sina Zenbooks? Jaja, nog med rationaliserande av min egen miss.

Är det någon som har något tips här, eller ska jag skicka tillbaka datorn? Känns ganska meningslöst om det endast går med 60Hz. Känns ju så klart lite tråkigt när jag äntligen trodde att jag hittat något.

Permalänk
Medlem

Din analys är helt korrekt, du har tyvärr valt fel kombination av dator och skärm. Du måste skaffa en dator med DisplayPort för att kunna driva den skärmen i 144Hz, vilket datorn du köpt saknar.