Permalänk
Medlem

Fråga om fläktar till Corsair H100

Tråd inspirerad av en Corsair-sponsrad nyhet på framsidan.

Jag har en Corsair H100 som kyler en i7 7700K och på den radiatorn (som är monterad i taket av chassit) har jag två stycken Noiseblocker-fläktar som när jag köpte dem ansågs vara bland de bästa ljud-per-rpm-fläktarna på marknaden. Med en fläktkontroller till dem så kunde jag köra dem både väldigt långsamt och väldigt snabbt beroende på mina behov.

Nu har de börjat slitas ut och de rasslar lite på låga hastigheter och jag har flera gånger tittat på ML-fläktar för att ersätta dem med men olika recensioner har fått mig att backa.

Hur ser det ut idag? Vilka fläktar skulle ni rekommenera för att ersätta Blacksilent Pro 140mm? Jag använder sällan 1700rpm men det händer när jag klockar mycket, vill spela och det är 32+ grader ute på sommaren. Säg att jag vill kunna nå 1500rpm iaf och ha en linjär ljudkurva ner till 500rpm för det är ett av mina problem just nu.

Är ML vägen att gå eller är det så enkelt som Noctua? Det skulle uppskattas om fläktarna inte var svindyra med. Jag hade inte plats i mitt FD-chassi att montera fläktar och radiator så jag gjorde en kompromisslösning med radiatorn på insidan och fläktar med galler på utsidan:

Permalänk
Medlem

Alternativt: Om ni skulle byta ut era fläktar i en liknande setup; Hur skulle det se ut? Mina fläktar har varit med några år nu som sagt och fläktarna är inte så skrammelfria som de en gång brukade vara.

Om jag vill ha 2st 140mm fläktar med 3-pin som skall styras med en simpel steglös fläktkontroller. Vilka skulle ni rekommendera som klarar av minst 1500rpm men även är tysta ner till 500-700rpm. Fusk med mindre blad går bort, de ska flytta mycket luft för en 7700K behöver en del kylning i 5GHz+ även om den är deliddad. Ge mig gärna tips i best bang-for-buck också. Som om FD kanske har en fläkt som är relativt billig fläkt som passar inom dessa parametrar.

Permalänk
Medlem

Är det nåt i den här stilen du letar efter?
Akasa viper