Vill du vara del av diskussionerna i forumet, ställa frågor eller hjälpa andra? Registrera dig här!

Forumdelen sponsras av

Problem med 4K 60hz 4.4.4 Onkyo TX-NR696

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skara
Registrerad
Dec 2008

Problem med 4K 60hz 4.4.4 Onkyo TX-NR696

Hej.

Jag har en Sony XF9005 och en Onkyo TX-NR696, till detta har jag en Apple TV 4K som fungerar utmärkt med alla bildformat, 4.4.4, RGB, Dolby Vision osv.

Men när jag provade att koppla in min PC till min Onkyo så kan jag enbart få ut 4K 60Hz 4.2.0. Kopplar jag PC direkt till TVn så kan jag köra 4.4.4, kan till och med köra 1080p 120Hz

Det är lite skumt att med Apple TV så fungerar det utan problem men med min PC så beter den sig annorlunda. Jag har provat samtliga HDMI-anslutningar på förstärkaren.

Mitt grafikkort är ett RTX 2070 Super

Tips?

Spelmaskinen
| Phanteks P600S | Corsair H115i Pro | i5 8600k @4,8Ghz | MSI z370m Gaming Pro Ac | Corsair LPX 3000MHz 16GB | MSI RTX 2070 Super Gaming X Trio | Samsung 830 SSD| Acer XB273KP | Corsair RM750X | Varmilo VA88M | Logitech G305 |

Trädvy Permalänk
Bildexpert 📺
Thomas Ytterberg
Registrerad
Mar 2013

@220volt: Skulle säga att det är handskakningsproblem. RÄtt metdata (E-EDID) når inte alla instanser vilket är ganska vanligt med just förstärkare och sådant som grafikkort. Skulle lösa det genom att köra bilden direkt till TV:n och dra ljudet separat från datorn.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skara
Registrerad
Dec 2008
Skrivet av Laxpudding:

@220volt: Skulle säga att det är handskakningsproblem. RÄtt metdata (E-EDID) når inte alla instanser vilket är ganska vanligt med just förstärkare och sådant som grafikkort. Skulle lösa det genom att köra bilden direkt till TV:n och dra ljudet separat från datorn.

Okej jag får nog göra så i fortsättningen. Jag har inte alltid datorn kopplad till tvn, men ibland kan det vara kul att spela på lite större skärm 😊

Skickades från m.sweclockers.com

Spelmaskinen
| Phanteks P600S | Corsair H115i Pro | i5 8600k @4,8Ghz | MSI z370m Gaming Pro Ac | Corsair LPX 3000MHz 16GB | MSI RTX 2070 Super Gaming X Trio | Samsung 830 SSD| Acer XB273KP | Corsair RM750X | Varmilo VA88M | Logitech G305 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skara
Registrerad
Dec 2008

Provade lite till nu ikväll, körde DDU och installerade om drivruter för grafikkortet, provade en hel hög olika kablar, testade även båda HDMI-out på förstärkaren men fick inte det att fungera. Kikade igenom samtliga inställningar på förstärkaren osv.

Något jag regerade på var att Windows angav 1920x1080 som rekommenderad upplösning istället för 3840x2160 och om jag på TVn stängde av "enhanced format" på HDMI så rekommenderade Windows 3840x2160 men då fungerar såklart inte 4.4.4 eller rgb.

Tog även och släpade in sovrums-tv, en Samsung UN49KU6500 för att se om det blev likadant och det blev det...

Så det finns nog ingen lösning på det här om ni inte Onkyo släpper en uppdatering som löser det, eller om det är någon bugg i Windows.

Huvudsaken är att Apple TV fungerar som den ska.

Skickades från m.sweclockers.com

Spelmaskinen
| Phanteks P600S | Corsair H115i Pro | i5 8600k @4,8Ghz | MSI z370m Gaming Pro Ac | Corsair LPX 3000MHz 16GB | MSI RTX 2070 Super Gaming X Trio | Samsung 830 SSD| Acer XB273KP | Corsair RM750X | Varmilo VA88M | Logitech G305 |