Speldator till 12 åring? Budget 9000 kr.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Vasadu:

@EyEr0n: Utmärkt dator du satt ihop. Mycket bra balans mellan pris och prestanda och stabila komponenter.

Finns det en möjlighet att lägga lite ytterligare på nätdelen är det nog bra investering. 650 W räker säkert, och bra kvalite på den du valt dessutom. Den kommer hålla MÅNGA år. Hur utvecklingen går med hur mycket ström en dator drar kommer sannolikt minska med tiden, men utvecklingen har gått lite åt båda håll... Så inte helt lätt att förutse framtiden. Finns nyaste ryzen med 8 kärnor som är riktigt kraftfull som bara kräver 65 W, men också överklockade threadripers med 32 kärnor... så utveckling åt två håll samtidigt

750 W och helt modulära kablar är trevligare att bygga datorn med och sannolikt tillräckligt med bred marginal till för alla datorer tills han fyllt 25. Inte nödvändigt, men en konfortgrej för dig som ska bygga. Måste du välja mellan 750 Watt och helt modulära kablar föredrar jag helt modulärt och 650W. Fanns samma nätdel du valt med 750W Corsair för 100 kr extra... kan vara bra också. Men sannolikt onödigt för detta och även nästa dator. Kvalite på nätdelen är dock självklart val i alla prisklasser... Vad jag rekomenderar är egentligen typ detta... Men samtidigt tycker jag 1200 kr är för dyrt i relation till budgeten... Så jättesvår avvägning.

https://www.inet.se/produkt/6902704/corsair-rm750x-750w-v2 (gold)
https://www.inet.se/produkt/6903590/fractal-design-ion-platin... (Platinum)
https://www.inet.se/produkt/6903699/seasonic-focus-gx-750w (gold)

Kollade även upp hur gamla mina nätdelar är.... Och datorn/nätdelen innan detta har min mamma använt fram till för några månader sedan, då hon fick en NUC dator istället. (som inte varit lika pålitilig, men är en annan historia)

Nätagg Nexus NX8060 600W 1 179 kr 2009-09-03
Corsair RM 1000W 80+ Gold Modulär, SWEC Max 999 kr 2014-12-12

Corsair nätdelen var en jävligt bra fynd i Sweclockers julkalender. Nexus nätdelen är tyvärr inte fullt modulär, så är lite klumpig att bygga med. Men med ett Define C chassi som jag ser du tagit med i bygget så syns det inte om man har en kabelbund ihoprullad i botten. Lite synd du inte planerat datorbygget innan black friday, kunde fått ett RM750x för 1000 kr då till exempel... Men men, det är knappast värt att vänta på nästa kampanj... Tid har också ett värde! Men oavsett, lycka till och kommer bli ett utmärkt bygge som står sig länge. Det är jag övertygad om.

Mvh

Anders

Tack för inlägget.

Nu har jag redan beställt så det är för sent att ändra.
Men evt har han en avundsjuk bror så det kommer med all sannolik het bli en beställning till.

Visa signatur

"Problemet med socialism är att till sist tar alla andras pengar slut" - Margaret Thatcher