Vill du vara del av diskussionerna i forumet, ställa frågor eller hjälpa andra? Registrera dig här!
Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2014

Problem med nya komponenter

Hej,

Har problem med nybyggd dator som jag inte verkar få bukt på.

Så fort jag drar igång ett spel, 3dmark eller annat som drar igång grafikkortet på något sätt så antingen kraschar spelet, testet i 3dmark får error och avslutas eller så kraschar datorn.
Ingen klockning på något osv, allt i standardinställningar.
Tycker mig ha testat det mesta nu, men jag vet inte riktigt hur jag ska fortsätta.
Får en bluescreen vissa gånger, VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR, testat det mesta som föreslås vid denna bluescreen känns det som.

Följande åtgärder har jag gjort:
* Samtliga drivrutiner uppdaterade
* BIOS uppdaterat
* Testat ett annat grafikkort
* Ny windowsinstallation på två olika diskar
* Bytt plats på ram-minnen
* Testat annan PCI-slot
* Kört Memtest, div. belastningstester för CPU osv.

Följande komponenter:
AMD Ryzen 9 3900X
ASUS ROG CROSSHAIR VIII HERO (Wi-Fi) X570
Corsair 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16
ASUS GEFORCE GTX 1080Ti Strix
Corsair Force MP600 1TB M2
Corsair AX750i nätagg
En lite äldre Samsung 840 512Gb SSD för att testa annan disk.

Missclick..
Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skövde
Registrerad
Jan 2007

Tror att du måste delge lite mer info om du ska räkna med att få hjälp...

My sole companion is my weapon. I must care for it better than any hunter has ever cared for his beast. I must master it more than any warlock has ever mastered his demon. Without me, it is useless. Without it, I am nothing.
I am the Warrior. Death is my business. Be it yours...or mine.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2014

Lyckades fetfingra iväg posten innan jag skrivit något, men nu så..

Värt att nämna är att samtliga komponenter är flång nya

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Finland
Registrerad
Nov 2018

Temperaturen på grafikkortet då detta händer ?
Verkar peka på drivers el söndrigt kort. Har du provat en annan driver version ?

Main PC:
I9-9900K, 32Gb Corsair LPX DDR4 3000Mhz, Asrock z390m Pro, Asus Strix 1080ti 11Gb, Seasonic Platinum 750W, Wallmounted, Display: MSI Optix MAG321cqr
Guest PC:
I5-3570K, 32Gb Kingston DDR3 2666Mhz, MSI Gaming Z77-gd65, Asus Strix 1060 6Gb, Silverstone Strider 850W, Wallmounted, Display: AOC AG271qx
Laptop: Acer Nitro 5 (i5-8300,1060 6Gb, 16Gb DDR4)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2014
Skrivet av CaptainRedbeard:

Temperaturen på grafikkortet då detta händer ?
Verkar peka på drivers el söndrigt kort. Har du provat en annan driver version ?

Testat flera olika drivarversioner, temperaturen på kortet är inget märkvärdigt (40-50 grader)

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2014

Även testat två olika nätagg kan vara värt att nämna

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2004

Har du kommit någon vart @green_p?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2019

Ladda hem BlueScreenView. https://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html

Det kan kanske hjälpa dig klura ut vilka filer och eventuellt vilka komponenter som kan tänkas vara berörda.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2012

Ändra från pcie 4 till 3 i bios för den ”lane” där grafikkortet sitter. Löste alla mina liknande problem.

Define R4 / Asus x570-F Gaming / Ryzen7 3800x / Sapphire 5700XT Nitro+ OC / 16 Gig DDR4 RAM @ 3600 / 27" 144hz Samsung / Noctua DH15

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2014
Skrivet av ericdenstore:

Har du kommit någon vart @green_p?

Lämnat in komponenterna på garanti, så vi får se. Återkommer med svar.

Skrivet av Viita:

Ladda hem BlueScreenView. https://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html

Det kan kanske hjälpa dig klura ut vilka filer och eventuellt vilka komponenter som kan tänkas vara berörda.

Tack för svar. Ja, det lutar ju åt mot att moderkortet är kasst från fabrik, vi får se vad Inet säger.

Skrivet av Aja82:

Ändra från pcie 4 till 3 i bios för den ”lane” där grafikkortet sitter. Löste alla mina liknande problem.

Testat, ingen samma fel kvarstår.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Isla de Muerta
Registrerad
Okt 2009

Enligt google så är din GPU tjuven, drivrutiner eller hårdvaran.
1080 TI har ju några år på nacken, du har ingen polare att "byta" med så du kan utesluta om det är det ?

CPU: 3600 [Undervoltad, OC gjorde för lite skillnad]
GPU: 2070s ~2050Mhz
RAM: 16GB 3200Mhz

Tips: Akta dig för forum experterna, fråga tillverkaren istället.