Vill du vara del av diskussionerna i forumet, ställa frågor eller hjälpa andra? Registrera dig här!

Prestanda per aktuell prisjakts-pris

Trädvy Permalänk
Entusiast
Plats
Göteborg
Registrerad
Nov 2002

Prestanda per aktuell prisjakts-pris

Tänkte att det hade varit trevligt med en databas som hade funktionen att ge ett pris / prestanda diagram, där priset hämtas från t.ex. prisjakt och prestandan från era tester, därmed således håller sig "prisvärdheten" på produkten sig uppdaterad.

Vill man ha fullpott med databasen så skulle den ha funktioner som gör det valbart av att välja enskilda tester (t.ex. bara ett visst spel eller produktivitets-program) eller kanske grupper av tester (t.ex. välja några favoritspel, välja alla DX12 titlar eller vissa upplösningar) och skapa ett prestandaindex utifrån det.

Jag tänker mig för både processorer och grafikkort.

Fördelen för oss besökare med en sådan funktion är 3 saker:

  1. Vi får ett prestandaindex som är mer anpassat för våra enskilda behov.

  2. Detta anpassade prestandaindex är aktuellt.

  3. Det är coolt med en databas man kan pilla på som i sin tur spottar ut en massa data.... sa någon data?

Att när en viss produkt ändras i pris ett tag efter era recensioner så kan produkten bli mer eller mindre intressant att införskaffa.
Det är i princip bara vid recensionsartikelns publiceringsdatum er sammanfattning gällande "prisvärdhet" är aktuell, ett par månader senare efter publiceringsdatumet så kan bilden ändras helt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Framför datorn
Registrerad
Sep 2011

Tänkte exakt på detta häromdagen. Så det är lite kul ändå att någon har lämnat in feedback om det redan.
Saknar dock helt någon uppfattning om huruvida det är möjligt att implementera då jag kan noll om programmering men jag ger stöd åt konceptet och idén istället för att skapa en till feedbacktråd.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Bildexpert 📺
Thomas Ytterberg
Registrerad
Mar 2013

Prestandaindexet: https://www.sweclockers.com/artikel/18402 fungerar idag rätt bra som ett finger i vinden för den som vill veta hur snabbt exempelvis ett RTX 2060 Super faktiskt är. Och här är ju forumets diskussioner redan en utmärkt källa till information när man behöver nytt grafikkort och vilket som är den lämpliga produkten. Och vill man åt fynd-aspekten finns https://www.sweclockers.com/forum/trad/999559 – utöver det som prisjakt m.fl. redan ger.

Det finns en bottenlös komplexitet i att bygga ett system eftersom det baseras på information från tredje part, information som i sin tur baseras på fjärde part, butikerna. När kontrollen inte finns hos oss på Swec blir det också ett känsligt system. Blir många frågetecken på vägen att hantera med lockpriser, oseriösa butiker som listar produkter de inte kan leverera, produkter som flaggas fel och allt annat.

Därför måste man också viga resurser och personal åt att kurera systemet och databasen. Vilket också blir ett trögt system som missar snabba förändringar som redan fångas upp av Fynd-tråden.

Komplexiteten kommer också från andra hållet, kring själva produkten och de frågeställningar du har som köpare. För grafikkort kan det finnas frågor runt sådant som kyllösningar, anslutningar, praktiska krav på storlek och strömförsörjning etc. Något som "prestanda per krona" har väldigt svårt att spegla. Dessutom är det olika prestanda för olika situationer, likt lämpligheten för den som vill köra 4K-spel i HDR och den som bara behöver köra tillräckligt med FPS i LoL och CS. Då blir den tekniska komplexiteten i systemet – och behovet av manuell kurering – ännu större.

Vilket alltså redan snappas upp väldigt väl av diskussionerna på forumet