Nybörjarproblem i CSS gällande media querys

Permalänk
Medlem

Nybörjarproblem i CSS gällande media querys

Hej!
Jag har nyligen avslutat en introduktionskurs i webbutveckling och valt att publicera kursens slutprojekt (en mindre webbplats gjord med HTML och CSS) för att kunna fortsätta pyssla med allt eftersom jag lär mig nya saker.
Jag använder 3 st medieavgränsningar satta på max-width 1020px, 768px och 480px för att anpassa innehållet efter skärmstorlek. När jag justerar fönsterstorleken på datorns webbläsare fungerar allt som det ska, men när jag öppnar sidan på min Huawei P10 så justeras bara 2 av 3 önskade förändringar för avgränsningarna 768 och 480. Navigeringsmenyn ändras inte från horisontell till vertikal som jag önskar, vad kan det bero på?

____
Off-topic och ej lika viktigt: jag hade uppskattat förbättringsförslag eller feedback, sidan heter www.biljettguide.se. Den kurs jag läste var på distans, och samtliga inlämningsuppgifter har bara blivit godkända utan någon som helst kommentar från lärarna.

Permalänk
Medlem

Tjena prova sätta in följande kodsnutt innanför i din head så bör det skala bättre även i mobil

<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">

Permalänk
Medlem

Det löste problemet. Stort tack!
Det förklarar ju dessutom varför det fungerade förut men nu slutat, har ändrat meta-taggen för att verifiera kontot till googles verktyg och måste ha råkat ta bort någonting som fanns där sen tidigare.

Permalänk
Medlem

Du löste ditt problem, men så kommer jag med lite kommenterarer.

Du använder en section för styling (section#startsida), men det bör man inte göra enligt MDN. Det bör snarare vara en div.

Likaså bör div#navbar vara en nav istf. div (MDN).

I övrigt tycker jag det ser ganska bra ut - jag jobbar dock med annan form av utveckling än att bygga frontend för webben så jag är inte särskilt bra

Visa signatur

Jag är en optimist; det är aldrig så dåligt så att det inte kan bli sämre.

Permalänk
Medlem

Det ska jag se till att ändra på. Tack, mycket uppskattat!