Permalänk
Avstängd

RFID UHF Antenn / Läsare funderingar

God dag!

Sitter mitt i ett projekt där vi använder oss av en RFID läsare för att skanna varor i ett isolerat utrymme. Detta görs via 2 antenner som ligger på 865-868 Mhz någonstans enligt EU regleringar.

Vi har tänkt att även koppla in en Tredje antenn i denna för att ha som öppning av det isolerade utrymmet (låda). Dvs du skannar ett kort och knappar in din kod för att komma in i denna låda.

Iom att att läsaren och antennerna i lådan går på long distance (kan söka upp mot 10-30 meter) så tänkte vi använda oss av en dämpsats kopplat till antenn 3 för att få ner räckviden till kanske 50 cm istället för att söka hela rummet när man ska blippa ett kort.

På så sätt kan vi skanna kort med samma läsare.

Anledningen till att vi vill utesluta separat NFC-system för öppning av lådan är att denna kommer att saboteras väldigt ofta, ett byte på 1500-3000 kronor är då inte försvarbart. Vi tänkte oss en antenn runt 0-700 kronor.

Själva frågan i det hela är egentligen;

Vart hittar jag en Antenn som inte sidmonteras (ska försänkas i locket på lådan och ligga plant mot toppen av lådan, för UHF som pratar i angivet spann 865-868Mhz ish ish?

Väldigt tacksam för svar!