Vill du vara del av diskussionerna i forumet, ställa frågor eller hjälpa andra? Registrera dig här!

Forumdelen sponsras av

Skärmen har börjat ge "no signal" över Displayport

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
falun
Registrerad
Sep 2012

Skärmen har börjat ge "no signal" över Displayport

Hejsan!

Min 144 hz skärm hart slutat att funka, står displayport no Signal.

Skärmen är inte gammal och kabeln är inte heller gammal. den är svart hela tiden, vet inte alls vad jag kan göra, datorn hittar också skärmen, så datorn känner ju av skärmen i alla fall

mvh

Rubrik ska tydligt beskriva trådens innehåll /Mod

CPU| Intel Core i9 9900K 3.6 GHz 16MB |GPU| MSI GeForce RTX 2080 8GB VENTUS V2|Motherboard| MSI Z390 MPG GAMING PLUS|RAM| - Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3200Mhz CL16 Vengeance |HD| Samsung EVO 850 500GB |2TB seagate|PSU| EVGA Supernova 750W G2 |Chassi| Phanteks Eclipse P350X Black|

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2006

Hur vet du att datorn hittar skärmen?

Prova skärmen i en annan dator.
Prova med en annan kabel, antingen DisplayPort eller HDMI för att utesluta kabeln.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne, nordväst
Registrerad
Feb 2002

Har du testat med en annan kabel?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
falun
Registrerad
Sep 2012

CPU| Intel Core i9 9900K 3.6 GHz 16MB |GPU| MSI GeForce RTX 2080 8GB VENTUS V2|Motherboard| MSI Z390 MPG GAMING PLUS|RAM| - Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3200Mhz CL16 Vengeance |HD| Samsung EVO 850 500GB |2TB seagate|PSU| EVGA Supernova 750W G2 |Chassi| Phanteks Eclipse P350X Black|

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2001

Om grafikkortet har flera utgångar för DisplayPort, prova att byta.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
falun
Registrerad
Sep 2012

@mkk: prövat alla 3

CPU| Intel Core i9 9900K 3.6 GHz 16MB |GPU| MSI GeForce RTX 2080 8GB VENTUS V2|Motherboard| MSI Z390 MPG GAMING PLUS|RAM| - Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3200Mhz CL16 Vengeance |HD| Samsung EVO 850 500GB |2TB seagate|PSU| EVGA Supernova 750W G2 |Chassi| Phanteks Eclipse P350X Black|

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2006
Skrivet av HerrNilsson:

Prova skärmen i en annan dator.
Prova med en annan kabel, antingen DisplayPort eller HDMI för att utesluta kabeln.

.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
falun
Registrerad
Sep 2012

@HerrNilsson: Prövade min andra sladd som inte är displayport, den funkar, så det är väl sladden... för andra gången som den går sönder

CPU| Intel Core i9 9900K 3.6 GHz 16MB |GPU| MSI GeForce RTX 2080 8GB VENTUS V2|Motherboard| MSI Z390 MPG GAMING PLUS|RAM| - Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3200Mhz CL16 Vengeance |HD| Samsung EVO 850 500GB |2TB seagate|PSU| EVGA Supernova 750W G2 |Chassi| Phanteks Eclipse P350X Black|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
falun
Registrerad
Sep 2012

Kan dels tillägga att det låter i datorn när man drar in och ur sladden

CPU| Intel Core i9 9900K 3.6 GHz 16MB |GPU| MSI GeForce RTX 2080 8GB VENTUS V2|Motherboard| MSI Z390 MPG GAMING PLUS|RAM| - Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3200Mhz CL16 Vengeance |HD| Samsung EVO 850 500GB |2TB seagate|PSU| EVGA Supernova 750W G2 |Chassi| Phanteks Eclipse P350X Black|

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2019

Jag hade samma problem. Visade sig vara kabeln.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2019

Har haft samma problem och det var kabeln. Riktigt dålig kvalité på några displayport-kablar måste jag säga.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sweden
Registrerad
Aug 2009

En följdfråga: Om man har detta problem lite då och då, fortfarande kabeln? Kabeln i sig blir aldrig flyttad men kan ändå få det ibland under av/påslagning. Min tanke är att det är skärmen som spökar när det ter sig ibland bara och alltid under uppstart.

Skickades från m.sweclockers.com

"Nobody smart would play fair"

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av carr3:

Hejsan!

Min 144 hz skärm hart slutat att funka, står displayport no Signal.

Skärmen är inte gammal och kabeln är inte heller gammal. den är svart hela tiden, vet inte alls vad jag kan göra, datorn hittar också skärmen, så datorn känner ju av skärmen i alla fall

mvh

Har den varit i Wuhan på sistone?

Min Überkill Dator: Processor: Intel Pentium P5 66 Mhz OC | Moderkort: ASRock P4I65G | Minnen: 2st Samsung 128MB PC133 | Grafikkort: Canopus GeForce 256 DDR | Lagring: IBM 350 4,4 MB | Operativsystem: DOS/360 | Chassi: Mercury Full-Tower ATX Chassis |