Permalänk
Medlem

Ny telefon max 7k

Hallå.

Har en Huawei P20 idag som jag egentligen är väldigt nöjd med och skulle kunna fortsätta använda. Men dottern behöver en ny och då jag inte köper en ny till henne så får hon ärva min.
Jag har egentligen inga krav förutom att det ska vara bra batteritid, 128GB och hyffsad kamera. Kollade på Xaiomi Mi9 men den verkar lacka på batteritiden.
Så då blickade jag vidare mot Google Pixel 3 och Oneplus 7T. Och jag har verkligen fastnat för Oneplus 7T.

Finns det andra modeller som jag missat eller vad rekommenderar ni? Kanske har jag fel om Xaiomi, eller att Oneplus 7T är så bra som den verkar?! Jag lägger inte mer än 7k på en telefon så det är taket! Och iPhone är uteslutet!

Permalänk
Medlem
Permalänk
Viking
Permalänk
Medlem

Nja ASUS känns sådär, är väl en gamingmobil i grunden.

Glömde nämna det till en början men iPhone är helt uteslutet.

Permalänk
Medlem

Xiaomi har generellt bra batteritid. Deras version av android brukar vara ganska väloptimerad för just batteritid. Personligen så gillar jag MIUI (xiaomis ver av android) skarpt.

För de pengarna hade jag antagligen valt en Xiaomi Mi Note 10 eller Huawei P30 pro. Slog själv till på en P30 pro vid jul/nyår och är nöjd. Batteritiden är ca 2,5 dag vid min normala användning. Dvs lite surf, kanske lite Dota underlords, sen är det mesta chat / fb scrollande och något enstaka samtal.

När jag kollade så kostade de 2 lika mycket och det blev Huawei pga IP68 klassningen. Kameran är dock bättre på Xiaomi. Tror batteritid och prestanda är ganska jämförbart. Oneplus 7T har bättre SoC men frågan är om man behöver det?