Vill du vara del av diskussionerna i forumet, ställa frågor eller hjälpa andra? Registrera dig här!
Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Visby
Registrerad
Jul 2006

ASUS och XMP

Hej!

Jag kan inte clocka mina ramminnen i mitt nya ASUS gaming z390-f.

När jag ställer in xmp 1 eller 2 så går datorn inte att boota...

Lösning?

Fractal Design R6 White | MB: MSI z390-a pro| CPU: Intel Core i7 9700k | Kylare: NH-U9B SE2 | RAM:Corsair 32GB (2x16GB) 3600MHz Vengeance PRO | GPU: Asus Dual 1070 OC | PSU:EVGA SuperNova G2 850W |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falun
Registrerad
Feb 2010

Din signatur ser jag att du hade ett MSI z390 fungerade minnena där?

MSI X99A GODLIKE Gaming | i7 6850K 4.5GHz | 32GB RAM | RTX 2080

Jag blev Sweclockers 147283'e medlem

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Visby
Registrerad
Jul 2006
Skrivet av Sebastian V:

Din signatur ser jag att du hade ett MSI z390 fungerade minnena där?

Ahh. Men moderkortet brakade... minnena fungerade felfritt (också nya) till 3600 mhz.
Känns sådär att de är clockade på 2333 mhz nu.. 😂

Skickades från m.sweclockers.com

Fractal Design R6 White | MB: MSI z390-a pro| CPU: Intel Core i7 9700k | Kylare: NH-U9B SE2 | RAM:Corsair 32GB (2x16GB) 3600MHz Vengeance PRO | GPU: Asus Dual 1070 OC | PSU:EVGA SuperNova G2 850W |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Dec 2018

Testat uppdatera BIOS?

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Visby
Registrerad
Jul 2006
Skrivet av r_b89:

Testat uppdatera BIOS?

Skickades från m.sweclockers.com

Nej, men det ska bli det första jag gör när jag kommer hem idag!

Tänkte nog att BIOS var uppdaterat till den grad att den kunde klara av xmp, men kanske inte?

Fractal Design R6 White | MB: MSI z390-a pro| CPU: Intel Core i7 9700k | Kylare: NH-U9B SE2 | RAM:Corsair 32GB (2x16GB) 3600MHz Vengeance PRO | GPU: Asus Dual 1070 OC | PSU:EVGA SuperNova G2 850W |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Dec 2018
Skrivet av makkan123:

Nej, men det ska bli det första jag gör när jag kommer hem idag!

Tänkte nog att BIOS var uppdaterat till den grad att den kunde klara av xmp, men kanske inte?

Moderkortet kan ju legat på lager länge, beroende på vilket du köpt och var om du har otur.

Har du satt dom i rätt slots också enligt manualen?

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Trondheim, Norge
Registrerad
Feb 2005

z390-f måste ha ett nytt bios. Om det är ett gammalt bios så är det problem med just klockning av minnen. Sätt XMP, öka volt till minnena till 1.45. Funkar det felfritt, sänk volten lite i taget. Men nytt bios först.
Moderkortet har inga problem med 4000 med 2x8 minnen, går högre med 4x8.

Vilka minnen är det du har? Vad jag vet finns det inga 3600mhz 2X16 som heter Pro från Corsair. Finns väl bara LPX tror jag.

Ryzen 1700--GTX 1080--Go XLR--Shure SM7B

9900K@5.2--2X8GB G.Skill Ripjaws 3600 @ 4000 16-16-16-34--Inno3D RTX 2080 Ti AIO--Rog Strix Z390-F--Noctua NH-D15

-----------Twitch-------------

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Visby
Registrerad
Jul 2006
Skrivet av r_b89:

Moderkortet kan ju legat på lager länge, beroende på vilket du köpt och var om du har otur.

Har du satt dom i rätt slots också enligt manualen?

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av marcusOCZ:

z390-f måste ha ett nytt bios. Om det är ett gammalt bios så är det problem med just klockning av minnen. Sätt XMP, öka volt till minnena till 1.45. Funkar det felfritt, sänk volten lite i taget. Men nytt bios först.
Moderkortet har inga problem med 4000 med 2x8 minnen, går högre med 4x8.

Vilka minnen är det du har? Vad jag vet finns det inga 3600mhz 2X16 som heter Pro från Corsair. Finns väl bara LPX tror jag.

Det är dessa jag har:

"Corsair 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz CL18 Vengeance RGB PRO Svart"

Jag får det inte att funka med nytt BIOS heller..

Tror det måste vara något fel på CPUn. Får nu whea BSOD...

Fractal Design R6 White | MB: MSI z390-a pro| CPU: Intel Core i7 9700k | Kylare: NH-U9B SE2 | RAM:Corsair 32GB (2x16GB) 3600MHz Vengeance PRO | GPU: Asus Dual 1070 OC | PSU:EVGA SuperNova G2 850W |

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jan 2007

@makkan123: Testa att sätta minnena i A2 B2 istället för A1 B1.

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 5 3600 | AMD RX 5700 | 64 GB Corsair | https://valid.x86.fr/sztxhr | Seasonic FOCUS Plus 550W Gold.
HTPC | https://valid.x86.fr/ez1zxw |