Vill du vara del av diskussionerna i forumet, ställa frågor eller hjälpa andra? Registrera dig här!
Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2016

Avmontera stol

Jag har köpt en Ergomax 100 och vill byta ut gasfjädern och skicka tillbaka fotringen. Problemet är att jag inte kan få loss skiten efter att det har monterats! Det är som att det har epoxylimmats. Jag har följt anvisningar som i videos som denna och måste ha slagit säkert 200 slag mot hjulbasen (från ovansidan) och hälften så många mot sätesdelen (från undersidan) med gummihammare och det ruckas inte på i det minsta.

Jag trodde aldrig att jag skulle behöva skriva en pinsam tråd som denna. Men jag vet fan inte hur man får isär delarna igen och jag behöver skicka tillbaka dessa delar nästa vecka. Hur gör man när det sitter som berget?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Oskarshamn
Registrerad
Mar 2006

Fick slå som en idiot med slägga på botten av cylindern för att få loss min ur foten när den började tappa trycket och fick en ny på garantin.

kommer demolera cylindern totalt och tips är att ha den utskjuten fullt så du har så lite tryck i den som möjligt och stå helst bakom något som täcker kroppen så mycket som möjligt om den skulle explodera.

de är inte byggda för att demonteras cylindern pressas fast i konan på foten/stolsfästet av din vikt.

möjligen kan du värma foten och strolsfästet med blåslampa/värmepistol så den expanderar medans du har blöta/frusna trasor runt cylindern som kyler den så kan det gå lite lättare eventuellt iom att metallen som värms expanderar så hålet blir större medans lägre temp får cylindern att krympa om än väldigt marginellt.

Asus Z97-A, I7 4790K @4.8GHz 1.29V, 24Gb ram, MSI GTX 1070ti gaming oc@ 1909Mhz/8996Mhz.
[Lista] De bästa gratisprogrammen

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2009

Sticker gasfjädern ut på undersidan av fotringen?
Jag har ställt fotringen på en planka i mitten, så all vikt vilar på gasfjädern, och sedan hoppat på fotringen, har i princip alltid fungerat.

Är fotringen av sämre variant, eller du hoppar långt ut riskerar du knäcka benen på fotringen istället för att få loss gasfjädern, men som slutligt alternativ.

(en fotring som går sönder torde ju även det kunna gå på garanti beroende på hur tur du har. )

Win11 pro | AMD i6 3670c 2.13ghz | Asus mode-kort delux | 16 GB 1337 MHz RAM
Nvidia 6850 | Intel 535ssd 120gb+ 350ssd 120gb | ~2 KB HDD
Fractal design K3 | motionscykel 650W | Dell 27 ventiler överliggande kam
mbturbo.com