Vill du vara del av diskussionerna i forumet, ställa frågor eller hjälpa andra? Registrera dig här!

Hjälp med Logitech z906!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2018

Hjälp med Logitech z906!

Hallå, Tillbaka igen nu när jag har tid och gör om hemma.
Ingen bra rubrik men kommer inte på någon bättre nu
Kan en del om teknik men tyvärr kan jag inget om ljud och kablar! Men inte försent att lära sig

Köpte ett Z906 för ett tag sen och har bara kört via AUX! Men får man ut 5.1 på en AUX? Har läst att man behöver ha 3 st då!

När man köper Z906 får man med en kabel som innehåller 3 st 3.5mm (färgade, svart, skulle säga lila/rosa och även en grön). När jag kopplar in den till moderkortet, då när allt är påslaget så brusar det från alla satelliter. Vad är felet som gör att det brusar?

När jag har AUX:en så funkar det felfritt men har en känsla att det inte är samma 5.1 som det kan bli!

Dessa är de enda kablarna jag har provat då jag inte har andra.
Vad kan göras för att man kan få ett äkta 5.1 då? Eller är det bara att fortsätta på AUX?

Är det något som behövs köpas in för att få det att funka till 100%? Har ett ASUS Z390-F Gaming, det har ljudkortet "ROG SupremeFX S1220A"

Ska man köpa något annat ljudkort? internt eller något externt? Har inget problem att köpa in något nytt men ser gärna att prislappen inte springer iväg till flera tusenlappar!

Hoppas en lösning finns till det! Har tillgång till att prova det som behövs på kvällarna. Alla tips och lösningar uppskattas mycket! Var inte rädda och ställ en fråga om det behövs mer information.

Tack för hjälpen på förväg!

Chassi: NZXT H440W Silent Ultra New Edition Fönster Svart/Röd Moderkort: ASUS ROG STRIX Z390-F CPU: i7 9700K CPU kylare: Fractal Design Celsius S24 Minne: Corsair Vengeance RGB 16GB DDR4 2666Mhz
GPU: MSI GTX 1070 Aero 8 GB Nätagg: Corsair RM750X V2 OS disk: Samsung 750 EVO 256 GB Lagringsdisk: WD 1TBx2

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009
Skrivet av 1Pim_pim1:

Hallå, Tillbaka igen nu när jag har tid och gör om hemma.
Ingen bra rubrik men kommer inte på någon bättre nu
Kan en del om teknik men tyvärr kan jag inget om ljud och kablar! Men inte försent att lära sig

Köpte ett Z906 för ett tag sen och har bara kört via AUX! Men får man ut 5.1 på en AUX? Har läst att man behöver ha 3 st då!

När man köper Z906 får man med en kabel som innehåller 3 st 3.5mm (färgade, svart, skulle säga lila/rosa och även en grön). När jag kopplar in den till moderkortet, då när allt är påslaget så brusar det från alla satelliter. Vad är felet som gör att det brusar?

När jag har AUX:en så funkar det felfritt men har en känsla att det inte är samma 5.1 som det kan bli!

Dessa är de enda kablarna jag har provat då jag inte har andra.
Vad kan göras för att man kan få ett äkta 5.1 då? Eller är det bara att fortsätta på AUX?

Är det något som behövs köpas in för att få det att funka till 100%? Har ett ASUS Z390-F Gaming, det har ljudkortet "ROG SupremeFX S1220A"

Ska man köpa något annat ljudkort? internt eller något externt? Har inget problem att köpa in något nytt men ser gärna att prislappen inte springer iväg till flera tusenlappar!

Hoppas en lösning finns till det! Har tillgång till att prova det som behövs på kvällarna. Alla tips och lösningar uppskattas mycket! Var inte rädda och ställ en fråga om det behövs mer information.

Tack för hjälpen på förväg!

Det har en analog 6 kanalsingång, om du ansluter den till moderkortet så får du surround om moderkortet stödjer det.

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2018

Hej, tack för svaret!

Ja, det är 6-kanalingång. Kolla upp ljudkortet på moderkortet och då hade det surroundljud. Provade att snurra lite på kablarna och märkte då att i vissa lägen så brusa det mer när jag rörde den gröna.
Prova då att byta ut den gröna mot en annan kabel och nu funkar det felfritt och ljudet är klart och bra!
Det var bara ett problem med den gröna kontakten och inget annat, sköönt!

Tackar för svaret ännu en gång!

Chassi: NZXT H440W Silent Ultra New Edition Fönster Svart/Röd Moderkort: ASUS ROG STRIX Z390-F CPU: i7 9700K CPU kylare: Fractal Design Celsius S24 Minne: Corsair Vengeance RGB 16GB DDR4 2666Mhz
GPU: MSI GTX 1070 Aero 8 GB Nätagg: Corsair RM750X V2 OS disk: Samsung 750 EVO 256 GB Lagringsdisk: WD 1TBx2