Tips för trådlös skärmdelning i mötesrummen på kontoret

Permalänk
Medlem

Tips för trådlös skärmdelning i mötesrummen på kontoret

Hej!

Vi ska renovera kontoret och ska i samband med det byta ut alla skärmar vi har i konferensrummen. I dagsläget ansluter man till dem med antingen HDMI-sladd eller trådlöst...via Miracast, tror jag. Problemet är att många upplever att den trådlösa delningen fungerar dåligt. I princip alltid är det ett märkbart lagg på skärmen och ibland tappar den anslutningen.

Är därför lite nyfiken på vilka andra lösningar som Sweclockers-medlemmar kan rekommendera? Antingen teknik som redan finns inbyggd i moderna TV-apparater, eller någon adaptervariant.

(vi experimenterade lite med Chromecast också men fick det inte att bli bra).

Funktionalitet med PC är ett krav. Funkar det med Mac så är det nice to have.

Permalänk
Bildexpert 📺

Jag kan räkna femton år av olika trådlösa lösningar för bild. Alla har samma tillförlitlighetsproblem då som nu. Att man inte löst det efter 15 år säger också en hel del om att detta inte lär lösa sig inom någon nära framtid. Fler och fler prylar som ska in och bråka om radioutrymmet. Kanske om man bygger om mötesrummet till en faradaybur så att ingen radiotrafik kommer in och ut, samt att alla andra stänger av trådlös trafik på telefoner, headset och datorer på mötet. Då kanske det fungerar som tillverkarna har lovat i alla år.

Kör med sladdlösningar och sikta på att göra dem så smidiga som möjligt för alla, det är mitt stalltips.

Permalänk
Medlem

Barco Clickshare CSE-200 eller Airtame 2 kanske? Annars som ovan säger, kabel är obsolete.