Funktionen "kontrollera namn" i Outlook

Permalänk

Funktionen "kontrollera namn" i Outlook

Jag har ett problem som jag inte riktigt vet hur jag ska lösa. Det gäller att ta fram en specifik e-postanvändare ur en adressbok i Outlook när jag ska skapa ett nytt e-postmeddelande.

Situationen är som så att jag skulle behöva få veta om det är möjligt att via funktionen "kontrollera namn" få fram en specifik användare ur en ganska stor adressbok. I adressboken används Alias där vissa är väldigt lika andra (alla är dock unika).

Jag börjar med att skriva Aliaset i "Till-rutan" i meddelandet och trycker sedan på kontrollera namn. Om jag till exempel vill skicka ett meddelande till någon som har alias Olle men det även finns andra med alias OlleP och OlleS kommer det upp en ruta med att "Mer än en Olle hittades." och jag skulle behöva komma runt det.

Jag har upptäckt att om man skriver ett likhetstecken (=Olle) innan namnet löser det sig i vissa fall, på vissa alias. I andra fall kommer fortfarande upp att det hittades flera, och jag håller på med en process som kräver att den hittar rätt alias direkt.

Är det någon vänlig själ här inne som har någon aning om man kan använda andra tecken för att begränsa sin sökning direkt i mottagarfältet, eller komma runt det på något annat sätt? Jag har provat med citattecken och lite andra grejer men kommer inte runt det.

Tack på förhand!

Förtydligande