Arduino projekt / examensarbete (airsoft)

Permalänk
Avstängd

Arduino projekt / examensarbete (airsoft)

Hej, tänkte börja med ett examensarbete för min utbildning drift och underhåll, jag är sugen på att göra en Kontroll punkt för spel som king of the hill och kanske kunna använda den som en Bomb för Airsoften. Då gruppen som jag redan spelar med redan har en bomb som vi köpte in och är gjorde av en annan person så tänkte jag att jag kanske kunde utveckla iden ett steg längre.

jag sitter på källkoden till bomben och det finns några svagheter på den som jag tycker också behöver åtgärdas.

Jag har kollat runt lite på internet och funnit den här https://www.youtube.com/watch?v=a36LvzFlOmQ och denna https://arduino.php5.sk/airsoft-dominator.php?lang=en

den nuvarande bomben funkar som så att man väljer spel läge först och sen tiden innan den sprängs och kod för att desarmera den.
man desarmerar den genom att skriva koden innan tiden är ute och den har 3 kablar som har en random chans att desarmera den.

jag skulle vilja byta ut så att istället för att dra isär kablarna så tänkte jag ha 3 knappar med en random chans att desarmera bomben.

Jag funderar även på att byta ut högtalaren till något med lite mer kräm i och använda ett 11 volt lipo batteri för att driva högtalaren.

Har några bilder på den nuvarande bomben
https://imgur.com/mzwrYeS
https://imgur.com/D6dqk7t
https://imgur.com/aAM3gZt

Kontroll punkten som jag tänkte bygga tänkte jag göra ganska lik bomben om det går. Om någon vill kolla på källkoden så kan dem ge mig ett PM så skickar jag den om ni vill komma med förslag på hur jag kan lösa att göra en allt i ett variant eller är det bättre om jag bara gör en capture point som även kan agera som start och stop tid för ett spel ?

Permalänk
Medlem

Instinktivt ser jag inga nackdelar med att göra den så mångsidig som möjligt. Det enda som talar emot är hur mycket tid du vill lägga på det.