Mikrofon till fler personer

Permalänk

Mikrofon till fler personer

Hej!

Jag funderar på att införskaffa mig en mikrofon för högst 1000 spänn.
Jag skulle vilja ha en som flera personer kan använda samtidigt utan att det blir för lågt eller kasst ljud. Har förstått att det inte är idealt att dela mic, men så jävla noga är det inte

Frågan är vad jag ska leta efter för mikrofon eller typ av mikrofon?
Jag kan väldigt lite om micar, så jag vet inte vad jag ska söka på för att få fram de bästa för multi-use. Har ni några förslag? Är Snowballen bra för detta, ska jag kolla på en begagnad Yeti, eller något annat? Oftast blir det nog bara två pers samtidigt som sitter riktat ifrån typ samma håll mot micen, men man skulle ändå vilja ha möjligheten att sitta 4 pers runt ett bord och att den plockar upp ljud lika bra från alla håll. Finns det ett bra alternativ för mig?

Tack!

Permalänk
Medlem

@MaxBroden: det du ska kolla på i det fallet är "polar patterns" som indikerar vilka riktningar micen kan ta upp ljud ifrån. Både snowball och yeti verkar ha omnidirectional, vilket är vad som krävs om den ska kunna stå mitt på ett bord och plocka upp från alla riktningar.

Mer info: https://ehomerecordingstudio.com/microphone-polar-patterns/

Både yeti och snowball verkar ha omnidirectional som val.

Permalänk

@thu: Okej, bra länk! Tackar för hjälpen

Permalänk
Medlem

@MaxBroden: Passerade denna i diskussion om annat och kom att tänka på ditt hårda bord, är du på jakt efter ljudkvalitet så kan det vara bra att lägga nåt dämpande på bordet
https://www.dpamicrophones.com/mic-university/the-basics-abou...

Permalänk
Medlem

Kanske kolla på Blue mikrofoner? Finns i många prislägen och har förvånansvärt bra kvalit'e. Sonen har en som ger bra ljud och fungerar utmärkt till flera samtidiga användare. Vet att Blue kanske anses lite gamer/gimmicky av många men om det var skräp hade aldrig Logitech köpt dem.

Lycka till!

edit: ser nu att deras produkter redanbär nämnda