Permalänk

Bygga eget tangentbord!

Hej,

Som titeln säger så vill jag bygga mitt egna mekaniska tangentbord men vet ingen bra sida som säljer det jag behöver!

Är det någon som sitter på en bra hemsida för just detta och vart i Sverige kan man köpa lube för brytarna och stabiliserarna?

Tack!

Permalänk
Medlem

Maxgaming har en del, och kan säkert utvidga sitt sortiment om du hör av dig till dem

Permalänk

@Printscreen: Har redan kollat där, men fanns inget smörjmedel! Men kan såklart höra av mig till dom och kolla som du säger! Tack!

Permalänk
Jubileumsmästare

CandyKeys har smörjmedel, inte en Svensk sida men inom EU.

Permalänk
Medlem

@Sezillian

https://www.biltema.se/bilvard/smorjmedel/fetter/silikonfett-...

Borde inte det fungera? är ett smörjmedel för plaster och silikoner. så det är nog en billig och bra lösning.

Permalänk
Medlem

Här har du ett riktigt bra smörjfett för brytare och stabs: https://www.jakt.se/super-lube-fett-12gram
KBDFans är inte från Sverige men det säljer DIY Kits och Färdigbyggda tangentbord (utan keycaps) som finns i ISO Layouten, Det som vi i sverige har. KBDFans är kvalité, alltså dyrt. På de färdigbyggda tangentborden så har man ett stort urval på kvalitetsbrytare även.
Vill man köpa keycaps så är det lite svårare. Att hitta kvalitetskeycaps med nordisk layout är inget jag har lyckats med förutom på pimpmykeyboard.com och då är det nästan endast i DSA profil. Också jävligt dyrt.
Ducky säljer sina keycapsets hos vissa svenska återförsäljare såsom inet och maxgaming och dom har bra kvalite för inte så dyr peng.

Jag är ingen finsmakare när det kommer till tangentbord så jag själv sitter på ett GMMK 60% och testar olika brytare då och då, då jag känner att nästan all karaktär från ett tangentbord kommer från brytarna. GMMK tangetborden har en hotswappable PCB som gör det busenkelt att byta ut brytare. GMMK tangentborden är gediget byggda, hyfsade stabs och en dugligt tjock aluminiumplatta brytarna sitter på.

Så om du är sugen att ha ett fint tangentbord skulle jag rekommendera att köpa ett GMMK i den storleken du vill: https://www.maxgaming.se/Shop/Product/List?q=Glorious%20GMMK%...
Köpa keycaps från Ducky eller KBDFans som maxgaming också har: https://www.maxgaming.se/tangentbord-tillbehor/keycaps
Och köpa brytare från Novelkeys (Fraktas från USA): https://novelkeys.xyz/collections/switches
Eller brytare från Zeal PC (Också från USA): https://zealpc.net/collections/switches

Jag har testat lite olika brytare: Cherry Blue, Brown, Red, Speed silver, Silent Black. Box Jades och Pinks. Mitt senaste köp på brytare va Zeal PCs nya tysta taktila brytare (Aqua Zilents 62g) och de har jag ingen plan över att byta ut på ett bra tag. Garanterat de mysigaste brytarna jag har testat. Dock förbannat dyra, men Zeal Pc är kända för att ha bland de finaste brytarna marknaden erbjuder så det är inte så konstigt

Permalänk
Medlem

Hej!

Skulle rekommendera att du går med i entusiastcommunity som vi har här i Sverige! Vi har en discord du kan komma åt genom att gå in på mekaniskatangentbord.se för en redirect!

Där kommer du kunna få svar på alla dina frågor, vi bits inte!

Ha en trevlig dag!