Uppgradering från Imap till Exchange

Permalänk
Medlem

Uppgradering från Imap till Exchange

Hej,

Mitt företag har påbörjat att uppgradera från imap till Exchange för att lättare synkronisera kalenderfunktioner, vilket vi hittills inte riktigt behövt men nu med Corona och det ökade trycket på digital närvaro istället så behövs det helt enkelt. Jag har skaffat licenserna som behövs men stöter nu på ett genant problem som jag tänkte stöta med er:

Företagets mailpolicy är förnamn.efternamn@domän, ganska standard alltså. Vi använder offline lösningen Office 2019 framför Office 365 och nu uppstår följande problem:

  • Inkommande mail hamnar antingen i den gamla imap korgen eller i Exchange korgen, beroende på vilken som hämtar först

Följande lösningar har jag tittat på:

  • Stänga av imap kontot

Som konsekvens för detta blev att Outlook 2019 fick tuppjuck och börjar spamma användaren med att han eller hon måste logga in

  • Ta bort imap kontot

Konsekvensen blir istället att all mail försvinner för användaren - går alltså inte

Det finns nu två alternativ jag funderar på:

  1. Ändra mail policyn och enbart köra exempelvis förnamn@domän

  2. På något vis bara låta databasfilen för den gamla imap mailen finnas kvar som en "offline" version

Nu tänkte jag höra med er vad ni tycker. Nuvarande mailpolicyn är bra för att det blir en större variation, exempelvis har jag fem stycken med samma förnamn anställda i dagsläget men som inte har samma efternamn. Nu blir det i sådana fall en ny policy och sedan direkt frånträde från den.

Alternativet är om någon här vet hur man "stänger av" ett mail konto genom Outlook 2019? Jag kan inaktivera kontot hos vår leverantör men som sagt får Outlook då tuppjuck så jag behöver göra ändringen även på klientsidan, utan att nuvarande mail försvinner.

Tankar och tips mottages!

Permalänk
Vila i frid

Billigast blir att exporta IMAP till en userbackup.PST, sen zonka IMAP, importa från userbackup.PST, användare för användare. Du testar först på kontot su@mittbolag.se så att du inte skaffar dig ovänner.

Permalänk
Medlem

stort tack, ska kikas på!