nasdiskar för hemmanas

Permalänk
Medlem

WD-red är 5400 rpm-klass diskdrive och är långsammare än diskar från Seagate, HGST, Toshiba.

Beroende vilken bias man startar ifrån och har WD-red och någon annan av de 3 andra 7200 RPM-diskarna i varsin lika diskadocka och testar ifrån, och står man på WD-reed platformen så kommer man uppleva de andra diskarna bra mycket snabbare men också mer högludda då snabbare armrörelser ger mer diskant-aktig ljud och hörs mer.

Kommer man från de andra plattformarna och ser på WD-red så kommer man uppleva den mer seg - tom. nästan som frusen sirap faktiskt i prestanda.

När det gäller rotationsvibrationer så är det individuellt på diskar om man har turen och få de som är i stort sett vibrationsfria (jo de existerar - har typ 3 diskar där man inte kan avgöra om de snurrar om man inte vickar på dem och känner gyrokrafterna) och andra som vibrerar lite mer.

Om det sedan är ett bekymmer med vibrationerna beror inte på att det är själva diskarna som låter från sin egna chassier utan hur dämpande lådan är och om det finns detaljer i denna som skramlar med och agerar högtalare eller inte av disken vibrationer.

Så man har ett vägskäl - kan man inte ställa undan nasen utan finns i samma rum som när man sover/visningsrummet etc. så kanske WD-red är det bästa valet - men på bekostnaden av snabbheten både i sök och överföring. Kan man ställa undan NAS:en eller är i sig väldämpande ljudmässigt, då skulle jag direkt gå på de snabbare diskarna då när man kör en WD-RED och en Toshiba N300 parallellt så är hastigshetsskillnaden ren jäkla frusterande långsam för WD-red disken...

Permalänk
Medlem

@_niko_: ok tack för hjälpen, dom håller på att speglas nu :). Dock var dom ganska mycket mer högljudda än mina 3tb, låter som en fläkt typ när dom snurrar