Vill du vara del av diskussionerna i forumet, ställa frågor eller hjälpa andra? Registrera dig här!

Forumdelen sponsras av

Matcha 2 st. MG248QR med en till eller annan skärm?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2020

Matcha 2 st. MG248QR med en till eller annan skärm?

Tjena!
Har tänkt att uppgradera min setup här hemma från 2 skärmar till 3, och då har jag min "main" skärm där jag spelar på som är en sådan här : https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4400499

Så då tänkte jag mig att uppgradera till 2 stycken till likadana, men sedan tänkte jag på att om det verkligen är värt 3 st 144 hz skärmar (vilket då är min första fråga), eftersom jag ska bara ha dem som sekundär skärmar med discord, spotify osv. Så då hittade jag de här skärmarna
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3958371
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3774749
Sen är min andra fundering, vad är skillnaden på dem skärmarna jag länkat ovan, och sedan är min sista fundering, hur mycket skillnad är de på de skärmarna från min mainskärm med färg osv. Jag har också tänkt att mounta dem på ett stativ.

Tack på förhand!
Mvh Viktor

Förtydligade rubrik från "Nya Skärmar"/Thomas Y
Trädvy Permalänk
Bildexpert 📺
Thomas Ytterberg
Registrerad
Mar 2013

@Villan: Det underlättar att ha tre likadana skärmar för det ger likadant beteende. En del upplever problem när de matchar skärmar med olika frekvenser. Och skulle du vilja göra en trippel-setup för någon form av passande spel, så underlättar det också.

Skillnaden mellan VG245HE och VG245H verkar vara att det är samma skärm där H-versionen också har ett höj- och sänkbart stativ medan den billigare HE-versionen har ett fast stativ. Höj- och sänkbart är som ofta mer önskvärt om du ska matcha dess placering bredvid andra skärmar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2017

Som Laxpudding skriver så kan man få lite konstigt beteende när man kör 2 skärmar med olika frekvenser. Jag kör en 60Hz och en 144Hz och ibland låser sig båda skärmarna till 60Hz. Det är väl inte katastrofalt men kan kräva en omstart för att lösa.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2020

Tack!

Okej, tack för svaren. Ska dra en liten funderare nu.