Mysterier och scavenger hunts

Permalänk
Medlem

Mysterier och scavenger hunts

Lite osäker på om det är rätt ställe, men det känns som en typ av underhållning.

När jag såg första frågan i nuvarande easter-egg-tävling fick jag en flashback till ett gammalt "internet-mysterium" jag snubblade över för kanske 7-8 år sedan - What's in the box?

Det började med att jag såg några filmklipp på youtube. Där fanns en URL och lite mystiska antydningar. Detta ledde vidare till fler ledtrådar och konstigheter runt om på nätet i källkod, bilder m.m. Hittade igen flera forum där dessa mysterier diskuterades och det hela var ruskigt spännande, klurigt och kul. Tyvärr finns det inte kvar verkar det som. Men här är en av filmklippen: https://www.youtube.com/watch?v=IU_reTt7Hj4&t=4s
Det blev senare en riktig film "Kill switch" som har fått halvtaskigt betyg.

Jag sökte lite mer och hittade igen en annan "scavenger hunt", The Secret, som låter spännande och pågått sedan 80-talet. En författare som gömt 12 objekt i den riktiga världen och gett ut en bok som ska ge ledtrådar. Fortfarande är inte alla hittade. https://en.wikipedia.org/wiki/The_Secret_(treasure_hunt)

Snubblade också på ett mystiskt fenomen där det spekuleras om allt från att CIA till Anonymous ligger bakom - Cicada 3301. En kryptografisk "skattjakt" på nätet - lite väl seriös för mig men intressant.
https://www.businessinsider.com/this-cryptic-internet-scaveng...

Jag gillar mysterier och tänker att det måste finnas betydligt fler där ute - har ni stött på något spännande?

Visa signatur

Fractal Design R4, Win 10, Asus Z97-A, Core i7 4770k + Noctua NH-U14S, Samsung 840 EVO 250GB SSD, Hitachi deskstar 7k 4TB, 2x8GB Kingston hyperX 1866MHz, Be Quiet Pure Power L8 630W