Jonas bygger kontorsstolen Neuechair – live!

Permalänk
Medlem
Skrivet av fozzan:

Logitech G + Herman Miller släppte en ny gaming stol igår (den 22 juli, 2020). Prislappen är dock ganska hög men 12års garanti, hade övervägt denna.

Länk: https://eugaming.hermanmiller.com/products/embody-gaming-chai...

Oj oj, nu börjar det rycka i köpnerven igen. Dyrt!

Permalänk
Medlem
Skrivet av nathan:

Oj oj, nu börjar det rycka i köpnerven igen. Dyrt!

Mycket fin och lyxig stol helt klart! Men jag ser flera nackdelar med den bla avsaknad av nackstöd och ryggen verkar lite låg för oss som är långa (är 193 cm lång). Nu påstår Herman Miller att det inte behövs nackstöd eftersom ergonomin i den gör att man får en ställning på huvudet som ska likna den när man står upp. Men det köper inte jag gamers är lata jag vill i alla fall ha möjlighet att hasa mig ned i stolen och luta huvudet mot ett nackstöd när jag kollar på längre video och film eller slöar rent allmänt. Sen har den ett väldigt lågt lägsta läge på ynka 40 cm vilket blir för lågt för de flesta bord. Jag föredrar stolar som har rätt höjd i sitt lägsta läge (49-52 cm) då jag långsiktigt inte litar på pistonger, de har en tendens att gå sönder förr eller senare och då är det bra att stolen fortfarande fungerar även i lägstaläget. Tycker även ryggstödet verkar väl smalt för oss som är lite större.

Sjukt snygg är den, bland de snyggaste stolar jag sett nog därför det rycker i köpnerven hos många vid åsynen av denna stol!

Visa signatur

Nuvarande dator: CPU: Core i5 2500K @ 3.7GHz, CPU kylare: Zalman CNPS12X, GPU: Zotac GTX560Ti 2048MB, Moderkort: ASRock Z68 Extreme 3 Gen3, Minne: Corsair Vengeance LP 1600MHz (4X4GB)16GB Kit, Lagring: Samsung 840 EVO 250GB SSD, Western Digital Caviar Black 64MB Cache 1TB, Seagate Barracuda 256MB cache 2TB, Seagate Barrracuda 256MB cache 4TB Optisk läsare: DVD Brännare Sony Optiarc AD-7280S, Ljudkort: Asus Xonar DG, Chassi: HafX 942 Nvidia Edition, Nätaggregat: Corsair TX650 v1 650 Watt, OS Windows 10 Pro Svensk Version

Permalänk
Medlem

Fortfarande nöjd nu ett par månader senare? Den Kinnarps jag har har börjat knarra så jäkligt så funderar skarpt på att beställa en sån här.

Visa signatur

CPU: AMD Ryzen 9 3900X | MB: ASUS TUF GAMING X570-PLUS | RAM: Corsair 32GB 3200MHz | GPU: ASUS ROG Strix GeForce RTX 2080 Ti

Permalänk
Medlem

@JonasT: Vore kul att höra ett utlåtande nu när det gått ett gäng månader, är på jakt efter ny stol och är sugen på denna.

Permalänk
Medlem

Jag vågade mig på stolen efter jag såg denna video. Jag har haft min sedan juni.

Jag ångrar köpet. Min egna känsla är att jag sitter bättre i en Kinnarps stol. 6000 eller 8000 serien är mina favoriter.

Jag gillar: kvalitén, någorlunda lättförståeliga justeringar
Jag ogillar: nätrygg, nackstödet är värdelöst

Nu är jag inarbetad i Kinnarps stolar. Så det kanske är mig det är fel på. Men efter ungefär fyra månader gav jag upp och köpte en begagnad Kinnarps igen.

Visa signatur

Microsoft Surface 3-

Permalänk
Medlem

Jag har haft denna stol i ca 6 månader nu och är nöjd. Den är inte jättemjuk om det är vad du är ute efter men en stabil och bra stol som man slipper oskönt r*vsvett eller ryggsvett i då den är nätad.

Visa signatur

Main: AMD 5900X | Gigabyte Aorus ultra X570 | MSI RTX 3080 10GB Suprim X | Corsair RM 1000x | Corsair 32 gb 3600MHz | Samsung 980 PRO 1 TB | Fractal Design Meshify S2.

Extra: 8086K @ 5.1GHz | ASUS ROG Z390F | EVGA GTX 1080FTW | Corsair RM750x | Corsair 32GB 2666MHz | Samsung M.2 960 1TB

Permalänk
Medlem

Fick hem min i förra veckan och är än sålänge mycket nöjd. Bra kvalitet och mycket inställningsmöjligheter. Den hjälper definitivt till att se till att man sitter ergonomiskt riktigt.

Visa signatur

CPU: AMD Ryzen 9 3900X | MB: ASUS TUF GAMING X570-PLUS | RAM: Corsair 32GB 3200MHz | GPU: ASUS ROG Strix GeForce RTX 2080 Ti

Permalänk
Redaktion
Praktikant ✨

Ledsen för sen återkoppling här. Har ju faktiskt använt stolen tillräckligt länge nu för att ge ett omdöme, och skulle i det stora hela säga att jag är nöjd med köpet!

Gillar mest att den mer eller mindre verkligen tvingar mig att sitta ordentligt snarare än som en ostbåge på mina tidigare stolar, vilket har hjälpt en hel del under perioden jag jobbade hemma rent ergonomiskt. Tycker personligen att den är väldigt skön att sitta i under långa perioder, men kan definitivt förstå att man uppfattar den som hård i jämförelse med andra stolar.

Bland nackdelarna tycker jag att nackstödet är rätt kass och oflexibelt. Inte värt att köpa till i min mening. Utöver det så använder inte jag armstöden direkt, men tycker justeringsmöjligheterna är lite styltiga för dem (typ som att man behöver dra dem hela vägen upp för att sänka dem igen).

Jag hade en Kinnarps 8000 för tio år sedan som jag gillade väldigt mycket, och vet ärligt talat inte om jag föredrar den modellen eller Neue Chair. Återigen hade jag en tendens att säcka ihop lite i Kinnarps-stolen, vilket jag inte gör på Neue. Samtidigt var Kinnarps-varianten kanske lite mer skön om man bara vill sitta och glo på en film.

I slutändan skulle jag verkligen inte rekommendera att göra som jag gjorde, det vill säga köpa grisen i säcken och hoppas på det bästa. Nu är det ju tyvärr svårt att testa Neue i butik, men det känns ändå viktigt att prova på en så pass dyr pryl innan man köper den.