Har du en sjuk och olycksfallsförsäkring?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Baxtex:

Ni som har försäkring via Fackets rabatter, vad betalar ni? I dagsläget betalar jag drygt 2000Kr hos min bank för Sjuk & olycksfall. Tänker att det kanske är billigare att bli med i facket (Unionen) och ta försäkring via Bliwa istället. Dock så går det inte att se några priser där, antar att man måste bli medlem först? Vilka priser/rabatter kan man förvänta sig?

Många försäkringar via fackförbund har massa saker i villkoren som gör dem sämre än om du tecknar dem själv, därför blir de billigare. Har själv varit med om att fackförbund säger saker som "Vad är det som folk utnyttjar och kostar pengar? Vi kan ta bort det så blir premien lägre, det ser ändå bra ut med en försäkring". Så de vill helst ta bort allt som folk utnyttjar för att få ner premien, för att de flesta läser ändå inte villkoren så att den inte täcker något spelar ingen roll.

Jag skulle aldrig ta försäkringen via fackförbundet utan det är bättre att teckna en egen där de inte bara förändrar villkor när de tycker det blir dyrt.

Permalänk
Medlem

Betalar 50kr i månaden via facket vilket känns som rätt förmånligt om man behöver utnyttja den. Man ska bara komma ihåg att använda den (även om man hoppas att man inte behöver). Har dock dålig koll på exakt vad som ingår.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tea42BBS:

Försäkring via facket lönar sig bara om man tycker det är värt att få en inkomstförsäkring som täcker upp till typ 85% upp till 60.000, dvs det fyller glappet mot a-kassa. Nu har jag haft turen o aldrig varit arbetslös under mina 25år som konsult, men det är nice att veta att om skiten träffar fläkten, så har man lite tid på sig att hitta nytt

Loggade in nu på Bliwa, betalar 60kr i månaden för sjukförsäkring + sjukkapital (1 miljon)
Sen har jag en extra livförsäkring ställd till min sambo o sen mina barn.

Har även en olycksfallsförsäkring, den täcker upp om jag inte kan jobba heltid pga sjukdom/olycka(t.ex. TBE, bilolycka etc) kostar 40kr månaden

Sen finns det något som heter Vårdförsäkring som ger en förtur i köer etc, den ligger på mellan 100-200kr i månaden beroende på alla tillval och din ålder

Dessa priser baseras på en normal-svensson på 47 som inte har några speciella defekter

Är troligen överförsäkrad, men det är nice att ha lite skydd när man har familj

Med vänlig hälsning Lazze

Stort tack!

Jag har valt att inte ha inkomstförsäkring för tillfället då jag klarar mig utan. Men det kan nog bli aktuellt när vi köper nytt boende, just in case. Då är det ju lika bra att köra sjuk och olycksfall hos Bliwa, ändå lite rabatt!

Hur är det förresten med hälsoundersökning när man kör via facket? Min sambo var på sjukhus för några år sedan och tyvärr så inträffade det precis när hon bytte försäkringar. Så nu kan hon inte få någon försäkring för att försäkringsbolagen anser att risken är för hög (att dom får betala något). Har hört att om man tar det via facket så görs ingen sådan undersökning?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Baxtex:

Vad betalar du till Byggnads då?

Enligt Unionen skulle min medlemsavgift bli 235Kr/mån det är ju 2820Kr om året så det blir ju dyrare. Sen kanske den försäkringen dom erbjuder är bättre, vad vet jag.

Försäkringen ingår inte heller med medlemskapet, så det kostar extra...
https://www.unionen.se/medlemskapet/medlemsformaner/forsakrin...

Not sure, typ 500 spänn i månaden eller nått, svindyrt.

Permalänk
Medlem

Har sjuk och olycksfallsförsäkring i hemförsäkringen privat (Kostar kring 3000 om året). Livförsäkring via tjänstepensionen (tror de tar kring 100 i månaden), privat sjukvårdsförsäkring via jobbet (skandia life line, betalar 200 brutto i förmånsvärde per månad), barnförsäkring till barnet (ca 2500 om året) samt inkomstförsäkring via sveriges ingenjörer(ingår i fackavgift). Förmodligen täcker vissa av försäkringarna samma sak men det är skönt att ha om något skulle hända.

Visa signatur

Chassi;Mobo;RAM: NZXT H7 Flow, Asus Crosshair Hero x670E;Ryzen 7 7700X
RAM;PSU: G.Skill TridentZ 64 GB DDR5 6000MHz;BQ Dark Power 13 1000W
Kylare: Corsair AIO 360 med RGB...
GPU: MSI RTX 4090 Suprim X

Permalänk
Medlem

Nej sjukvårdssystemet är så dåligt ur vissa avseenden så även om man går privat så finns det antagligen bättre vård i europa, patientrörlighetsdirektivet tillämpas ju även men då som patient stor risk att man måste man vara beredd att ta juridisk hjälp för att få nyttja sina rättigheter. Har sagt upp mina privata försäkringar en via jobbet och en helt privat, med tanke på hur dåligt det offentliga fungerar / sen beror det ju i slutändan vad man drabbas av men ur mitt perspektiv så verkar det finnas mycket inkompetens, fördomar och ett system som fungerar dåligt. Skattemässigt hade jag gärna gått ur "allt" då jag inte tycker att man klarar av att ta ansvar för sitt uppdrag och dom experter som finns verkar ju sitta med skygglappar där sverige är bäst på allt och det genomsyrar nog hela systemet och dom politiker som jobbar för oss. Innan jag drabbades så hade jag gärna sett höjda skatter/solidaritet, etc, etc visar man att man klarar av att ta ansvar betalar jag mer än gärna mycket skatt men tror inte att det kommer att hända.

Bästa sjukförsäkringen är en buffert, och att försöka ha lite koll (många har ju redan försäkring via fack, arbetsgivare, annat) så helt oförsäkrad ska man inte vara men ser inte någon anledning att vara överförsäkrad.

Permalänk
Medlem

Jag tecknade en, tänkte lika bra. Tre månader senare fick jag cancer, så yes. Väldans bra försäkring 👌. Fick 50000kr.

Permalänk
Inaktiv

nix, har väl skurit mig och råkat ut för nån bilolycka i yngre dar och har ärr lite här och där, och det har man väl kanske kunnat få ersätttnig för, men shit happens.