Vill du vara del av diskussionerna i forumet, ställa frågor eller hjälpa andra? Registrera dig här!
Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
karlshamn
Registrerad
Jul 2007

Dotterns dator kass.

Igår vägrade dotterns dator och starta upp. fläkten till processorn snurra till för att sen stanna lika snabbt inga andra fläktar snurrar till. Har provat o nollställa den genom att ta bort batteriet men de funkade inte. Köpte även ett nytt nätaggregat för fick för mig att de var det som va kass men de hjälpte inte. Någon som har en ide vad som är sönder. Datorn har några år på nacken.
Plz help me

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Jul 2001

Har haft datorer som uppfört sig så då moderkortet avlidit.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2004

Om du säger produktnamnet på datorn eller produktnamnet på moderkortet så kanske vi kan härledas till vad vi rör oss med. Ger datorn ifrån sig ljudsignaler vid uppstartsförsöken?

Det kan vara bios som krånglar. Är moderkortet försedd med dubbla bios kan de gå att åkalla uppstart via en specifik knapptryckning

Det kan vara grafikkortet om du inte redan vet att de fungerar korrekt. Enklast är att skifta över till interna GPU-kretsen om nu moderkortet är utrustat med HDMI, VGA eller DVI. I annat fall kontrollera med ett annat grafikkort.

Visst kan de vara moderkortet också. Men då får man börja fråga sig hur man ska gå vidare för de är nu som priserna i värsta fall kommer springa iväg då vi kanske pratar om äldre delar.

Wasserkühlung