Permalänk
Medlem

Qpad mk-85 slutat fungera.

Hej! Tänkte kolla om det finns någon hör som kanske vet vad jag måste göra eller prova för att få mitt tangentbord att fungera eller om det är dött.

Satt vid datorn och helt plötsligt utan förvarning så så slutade numlock, capslock lamporna att lysa och jag kunde bara skriva men inte radera det jag skrev. Jag drog ur tangentbordet och satte i det igen och hör ljudet när en usb enhet sätts in i datorn men inget mer händer. Det dyker inte upp bland mina enheter heller. Har provat i en annan dator med samma resultat. Plockade isär det också nu men jag kan inte komma åt framsidan på kretskortet för att se om något är paj. Kan man ta bort dom mekaniska brytarna på kortet och hur i så fall?

Vad tror dött eller något jag ska försöka ge mig på?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lankfisher:

Kan man ta bort dom mekaniska brytarna på kortet och hur i så fall?

Ja, avlödning är det som gäller då.

Citat:

Vad tror dött eller något jag ska försöka ge mig på?

Kolla kontakten kabel/kretskort och om du har fått in skräp nånstans. Kan annars vara kontrollern som lagt av, bara att skrota isf.

Permalänk
Medlem

@Plattelöparn:
Har haft två defekta MK-85, inne på det tredje nu. Det var kretskort som dog i de två första. Väldigt osannolikt att kabeln gått sönder imo. QPAD hade enorma kvalitetsbrister i produktionen runt när MK-85 släpptes.