Vill du vara del av diskussionerna i forumet, ställa frågor eller hjälpa andra? Registrera dig här!

Få igång PoE på Mikrotik hEX PoE -> ubiquiti nanoHD?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
västerås
Registrerad
Sep 2005

Få igång PoE på Mikrotik hEX PoE -> ubiquiti nanoHD?

Hej,

Har försökt få till så min Mikrotikrouter skall kunna mata min Ubiqiti NanoHD AP med ström via PoE men får det inte att fungera. Om jag förstår det rätt så stödjer de samma typ av PoE... Men jag går bet kring inställningarna i Mikrotik (om det ens behövs göras några inställningar?)

Kan någon förklara på ett enkelt och lättförståeligt sätt hur man får det att lira. tack på förhand.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jorden
Registrerad
Nov 2001

Jag skulle tro att det beror på vad du har för strömförsörjning till din Mikrotik hEX PoE, för enligt vad som står på dess produktsida så skickar den ut samma spänning på port 2-5 som du matar routern med.
Och vad jag förstår så kommer routern med en 24V nätadapter:
https://mikrotik.com/product/RB960PGS

Och UniFi nanoHD AP stödjer endast 802.3af PoE vilket betyder att den vill ha mellan 44-57V:
http://dl.ui.com/datasheets/unifi/UniFi_nanoHD_AP_DS.pdf

Så för att få det hela att funka så behöver du nog en annan nätadapter, kolla efter en på 48V, minst 1,25A.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skövde
Registrerad
Maj 2010
Skrivet av No_Jah:

Jag skulle tro att det beror på vad du har för strömförsörjning till din Mikrotik hEX PoE, för enligt vad som står på dess produktsida så skickar den ut samma spänning på port 2-5 som du matar routern med.
Och vad jag förstår så kommer routern med en 24V nätadapter:
https://mikrotik.com/product/RB960PGS

Och UniFi nanoHD AP stödjer endast 802.3af PoE vilket betyder att den vill ha mellan 44-57V:
http://dl.ui.com/datasheets/unifi/UniFi_nanoHD_AP_DS.pdf

Så för att få det hela att funka så behöver du nog en annan nätadapter, kolla efter en på 48V, minst 1,25A.

Stämmer bra!
Jag kör med denna: https://www.webhallen.com/se/product/257985-Deltaco-PoE-natad... igenom min HAP AC mot Unifi AP AC PRO, dock bara 1A men verkar funka bra. Inget behöver ställas in i routern.

i7-6700K | MSI Z170A | MSI 1080 8GB | 16GB Kingston HyperX | Intel 600P 256GB | Samsung EVO Basic 840 250GB x2 raid 0 | Corsair RM 750W | 3 x Dell U2414H

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jorden
Registrerad
Nov 2001
Skrivet av gn1p:

Stämmer bra!
Jag kör med denna: https://www.webhallen.com/se/product/257985-Deltaco-PoE-natad... igenom min HAP AC mot Unifi AP AC PRO, dock bara 1A men verkar funka bra. Inget behöver ställas in i routern.

Din router har ju max förbrukning på 17W enligt produktsidan:
https://mikrotik.com/product/RB962UiGS-5HacT2HnT

Men trådskaparens router har maxförbrukning på 54W:
https://mikrotik.com/product/RB960PGS
Den funkar troligtvis bra med nätadapter på 48V, 1A, särskillt om det bara är en accesspunkt som ska drivas, men man får då komma ihåg att strömmen kanske inte räcker om man senare vill koppla på mer saker.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
västerås
Registrerad
Sep 2005
Skrivet av No_Jah:

Jag skulle tro att det beror på vad du har för strömförsörjning till din Mikrotik hEX PoE, för enligt vad som står på dess produktsida så skickar den ut samma spänning på port 2-5 som du matar routern med.
Och vad jag förstår så kommer routern med en 24V nätadapter:
https://mikrotik.com/product/RB960PGS

Och UniFi nanoHD AP stödjer endast 802.3af PoE vilket betyder att den vill ha mellan 44-57V:
http://dl.ui.com/datasheets/unifi/UniFi_nanoHD_AP_DS.pdf

Så för att få det hela att funka så behöver du nog en annan nätadapter, kolla efter en på 48V, minst 1,25A.

Aha, jag missade den lilla detaljen. Tack för bra input! Ska kolla efter en ny nätadapter enligt spec ovan.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
västerås
Registrerad
Sep 2005

Jag lyfter tråden då jag inte får det att fungera, trots ny nätadapter. Jag beställde en ny adapter på 48V, 2A men AP vill inte hoppa igång när jag kopplar in nätverkssladden i routern! Något jag missat här?