Permalänk
Medlem

Mitt internet slutar att fungera

Hej! Jag har precis bytt ut mitt enda rj45 utagg i lägenheten , och efter att jag kopplat in min router med sladd så står den vara och blinkar orange sen blir den svart , sen blinkar den grön , sen blir det svart. Behöver hjälp snarast mvh

Permalänk
Medlem
Skrivet av Onebkid:

Hej! Jag har precis bytt ut mitt enda rj45 utagg i lägenheten , och efter att jag kopplat in min router med sladd så står den vara och blinkar orange sen blir den svart , sen blinkar den grön , sen blir det svart. Behöver hjälp snarast mvh

Har du pratat med internetleverantören? Fungerar det utan router? Bytte du själv?

Permalänk
Medlem

Har pratat med internetleverantör , enligt dem är det inga problem , ja jag bytte utagget själv , har kopplat efter b , kan jag troligen kopplat fel någon stans ?

Permalänk
Medlem

@Onebkid: Fungerar det utan router? Om nej, så ja. Då har du antagligen gjort något fel.

Permalänk
Medlem

Jag testa men fick inget internet med sladd på datorn , så har en känsla att jag kopplat fel , men har följt färg koden som vissas på uttaget och det stämmer , har även testat att koppla efter A men inget händer ,

Permalänk
Medlem

Ta kort på hur du kopplat. Omöjligt för oss att veta vad du gjort annars. Men troligtvis har du kopplat fel/inte fått ordentlig kontakt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pamudas:

Ta kort på hur du kopplat. Omöjligt för oss att veta vad du gjort annars. Men troligtvis har du kopplat fel/inte fått ordentlig kontakt.

Permalänk
Medlem

Hur var uttaget som du hade innan kopplat? dom kanske hade kopplat på något lustigt sätt?

Permalänk
Medlem

På den gammal så är både a och b lika i färg kombination ,

1blå 2 brun
3brun vit 4 blå vit
5grön 6 orang
7 grön vit 8 orange vit

Permalänk
Medlem

Internet är fixat! 😃 Fridens ✌️

Permalänk
Medlem
Skrivet av Onebkid:

Internet är fixat! 😃 Fridens ✌️

Vad var lösningen?

Förutom att man själv är lite nyfiken så är det även bra att veta för andra som eventuellt hittar tråden i framtiden.

Permalänk
Medlem

Jag koppla direkt från Utah till router vidare till en annan router och pow så fungerar det igen ,