Ny speldator (utan GPU) för ~20k

Permalänk
Medlem

Ny speldator (utan GPU) för ~20k

Hej,

Jag tänkte pensionera min gamla speldator till HTPC och i den sitter det just nu ett 2080Ti och några rejäla SSDs som jag tänkte flytta över till den nya datorn (därav relativt lite lagring och svag GPU i listan nedan). 1650-kortet kommer mest att användas som decoder i HTPC:n och till lite enklare spel och jag bryr mig därför inte riktigt om att det kommer nya kort snart.

Det jag behöver lite hjälp med att välja är kanske framförallt chassi och kylning (både för CPU och själva lådan) men jag tar gärna även lite pointers vad gäller mobo, minnen och annat om det är något uppenbart icke-prisvärt jag har valt. Såg också att Inet inte monterar och skickar alldeles för tunga CPU-kylare (>750g?) vilket jag ju måste förhålla mig till... Jag vill ha en 10900k men jag har inte för avsikt att överklocka den men jag vill inte att den throttlar i onödan heller.

I övrigt så tycker jag att det är viktigt att datorn inte märks så mycket, dvs. att den ska vara diskret designad och rimligt liten (vad gäller luftflöden och plats för komponenter) och tyst. Jag vill inte ha vattenkylning. Jag vill inte köpa Windows på någon grå handelsplats.

Jag lägger helst inte mer än 20k men jag är lite flexibel. Jag kan tänka mig att köpa ett paket i någon annan butik men det är viktigt för mig att den kan komma färdigmonterad och klar eftersom jag inte riktigt har tid att leka med sånt där nuförtiden utöver att flytta över en GPU och lite SSDs.

https://www.inet.se/datorbygge/b1174890/test-1

Tack!

Permalänk
Medlem

Jag tror det kan bli lite för varmt i den där lådan med 10900K och ett 2080 Ti. Kan rekommendera Fractal Design 7 Compact annars https://www.inet.se/produkt/6903947/fractal-design-define-7-c...
Den har lite bättre kylning och är stilren. Finns även som Meshify för mer kylning.

Permalänk
Medlem

Tack för tipset, byter till en Fractal (så matchar den min andra dator )

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem
Skrivet av G_f_X:

Det ser bra ut.
Jag personligen hade dock bytt ut chassit, nätagget och moderkortet till dessa tre istället;
https://www.inet.se/produkt/6903947/fractal-design-define-7-c...
Nyare modell och förbättrat luftflöde

https://www.inet.se/produkt/6903699/seasonic-focus-gx-750w
750W räcker och detta är ett riktigt bra nätagg

https://www.inet.se/produkt/1903200/gigabyte-z490-aorus-elite...
Litet bättre moderkort för överklockning men också med 2st m.2 platser med kylningsplattor. Samt WiFi om man vill det