Permalänk
Medlem

Internetuppkoppling

Hej.
Min PC känner inte längre av internetkabel uppkopplingen. Dvs den hittar endast Wifi.
Trots att jag har i en kabel så känner den inte av den.
Det lyser grönt så det inne bör att kabeln är på sin plats.
Vänligen se bild

https://ibb.co/BsJb17Q

Permalänk
Rekordmedlem
Skrivet av Ahmatoo:

Hej.
Min PC känner inte längre av internetkabel uppkopplingen. Dvs den hittar endast Wifi.
Trots att jag har i en kabel så känner den inte av den.
Det lyser grönt så det inne bör att kabeln är på sin plats.
Vänligen se bild

https://ibb.co/BsJb17Q

Det där är väl nått meddelande om att du försöker installera fel drivrutin ? Det är ju i vart fall inget som kommer från Windows.

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

Råkat inaktivera trådade uppkopplingen?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ahmatoo:

Hej.
Min PC känner inte längre av internetkabel uppkopplingen. Dvs den hittar endast Wifi.
Trots att jag har i en kabel så känner den inte av den.
Det lyser grönt så det inne bör att kabeln är på sin plats.
Vänligen se bild

https://ibb.co/BsJb17Q

Provat att dra ur sladden / stänga av datorn på nätdelen? Töm sedan kondensatorerna genom att trycka på datorns startknappen.

Permalänk
Permalänk
Medlem

Hej. Vänligen se bild.
https://ibb.co/QHzCwXK

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ludenben:

Råkat inaktivera trådade uppkopplingen?

Hur kollar man upp det?

Permalänk
Medlem
Skrivet av dannesthlm:

Provat att dra ur sladden / stänga av datorn på nätdelen? Töm sedan kondensatorerna genom att trycka på datorns startknappen.

"Töm kondensatorerna " hur gör jag det?

Permalänk
Medlem
Skrivet av mrqaffe:

Det där är väl nått meddelande om att du försöker installera fel drivrutin ? Det är ju i vart fall inget som kommer från Windows.

Är helt 100% på att det är rätt drivrutiner.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ahmatoo:

Är helt 100% på att det är rätt drivrutiner.

Vad har du för moderkort?

Permalänk
Medlem
Skrivet av tcntad:

Syns enhetern i EFI/BIOS eller enhetshanteraren?

https://ibb.co/V91STQw

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ahmatoo:

Är helt 100% på att det är rätt drivrutiner.

Tittar man på din första bild så finns inte kortet du försöker installera , endera fel drivare eller så trasigt/deaktiverat.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Cenorida:

Vad har du för moderkort?

https://ibb.co/Fhmb5V3

Permalänk
Medlem

Är det "Realtek Dragon LAN Driver" eller "LAN Driver" från https://www.acer.com/ac/en/US/content/support-product/7712?b=... som du försöker installera?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Cenorida:

Är det "Realtek Dragon LAN Driver" eller "LAN Driver" från https://www.acer.com/ac/en/US/content/support-product/7712?b=... som du försöker installera?

LAN Driver.
testade nyss att installera "Realtek Dragon LAN Driver" men det verkar vara på kinesiska.
https://ibb.co/41fPx8W

Permalänk
Medlem
Skrivet av mr_sQuinty:

Tittar man på din första bild så finns inte kortet du försöker installera , endera fel drivare eller så trasigt/deaktiverat.

börjar kännas mer som trasigt/deaktiverat.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ahmatoo:

LAN Driver.
testade nyss att installera "Realtek Dragon LAN Driver" men det verkar vara på kinesiska.
https://ibb.co/41fPx8W

Om du inte orkar felsöka allt för mycket så skulle du kunna göra en fabrikåterställning av Windows för att säkerställa att inga mjukvarurelaterade fel ligger bakom. Om det inte fungerar är det troligt att det är hårdvaran som är trasig och du kan då exempelvis köpa denna https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5270447

Permalänk
Medlem

Boota din favoritlinuxdistribution från ett USB-minne och testa med. Fungerar det inte där är kortet antingen inaktiverat i BIOS eller så är det ett hårdvaruproblem.

Om du inte har en favorit, ta ubuntu: https://ubuntu.com/download/desktop

Skrivet av Ahmatoo:

Hej. Vänligen se bild.
https://ibb.co/QHzCwXK

Den här bilden hade varit mer intressant om hela fönstret fanns med. Enheter som hittas, men inte kan identifieras eller saknar drivrutiner hamnar längst upp "Andra enheter", men den delen har du inte fått med i skärmklippet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ahmatoo:

"Töm kondensatorerna " hur gör jag det?

Genom att göra som jag skrev, tryck på datorns startknapp efter att nätsladden kopplats bort.

Permalänk
Medlem
Skrivet av LemonIllusion:

Boota din favoritlinuxdistribution från ett USB-minne och testa med. Fungerar det inte där är kortet antingen inaktiverat i BIOS eller så är det ett hårdvaruproblem.

Om du inte har en favorit, ta ubuntu: https://ubuntu.com/download/desktop

Den här bilden hade varit mer intressant om hela fönstret fanns med. Enheter som hittas, men inte kan identifieras eller saknar drivrutiner hamnar längst upp "Andra enheter", men den delen har du inte fått med i skärmklippet.

hej.
här kommer hela
https://ibb.co/jHBsR15

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ahmatoo:

Nätverkskortet hittas alltså inte över huvud taget. Testa ubuntu som jag skrev, men gissningsvis går det inte där heller.

Gjorde du något speciellt när det slutade fungera? Åsknedslag, BIOS-uppdatering, apelsinjuiceolycka?

Permalänk
Medlem
Skrivet av LemonIllusion:

Nätverkskortet hittas alltså inte över huvud taget. Testa ubuntu som jag skrev, men gissningsvis går det inte där heller.

Gjorde du något speciellt när det slutade fungera? Åsknedslag, BIOS-uppdatering, apelsinjuiceolycka?

Enda jag har gjort är att hag formaterat om datorn för ca 4 månader sen. hade dock inga problem efter formaten..

Permalänk
Medlem
Skrivet av dannesthlm:

Genom att göra som jag skrev, tryck på datorns startknapp efter att nätsladden kopplats bort.

nu har jag gjort det. inget händer..

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ahmatoo:

Enda jag har gjort är att hag formaterat om datorn för ca 4 månader sen. hade dock inga problem efter formaten..

Så du menar att problemet uppstod efter ominstallation av Windows?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Cenorida:

Så du menar att problemet uppstod efter ominstallation av Windows?

Måste nog vara det..

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ahmatoo:

Måste nog vara det..

Har du gjort ytterligare fabrikåterställning före det? Annars är det sannolikt att den drivrutinen du försöker ladda ner är fel, även om det borde vara den rätta. Den drivrutinen som fanns tidigare antar jag i så fall redan var installerad sedan köp.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ahmatoo:

nu har jag gjort det. inget händer..

Det var ett förslag som hjälpt mig flera gånger med två tidigare datorer. Jag hade nog testat att köpa ett separat nätverkskort, borde inte behöva bli så dyrt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Cenorida:

Har du gjort ytterligare fabrikåterställning före det? Annars är det sannolikt att den drivrutinen du försöker ladda ner är fel, även om det borde vara den rätta. Den drivrutinen som fanns tidigare antar jag i så fall redan var installerad sedan köp.

Ingen
fabrikåterställning har gjorts nej. Precis all drivrutin var installerade sedan köp :/

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ahmatoo:

Ingen
fabrikåterställning har gjorts nej. Precis all drivrutin var installerade sedan köp :/

Du skulle kunna testa att installera den drivrutin som var på kinesiska, kan fungera.