Mitt problem var att jag ville göra en söt cider redan på första försöket, vilket jag så här i efterhand inser var både ett och två steg för ambitiöst.
Jäste ut musten, körde sedan jäststopp och klarningsmedel innan jag tappade om och fyllde på med mer socker. Smakade sedan mer tåsvett än sider.
Läste att eklagring kan råda bot på en del smakproblem, så jag tillsatte ekkrutonger (eller vad det nu heter) och lagrade svalt i några månader. Smakade därefter oerhört blaskigt, som om eken absorberat såväl tåsvett som äpplen.
Vet inte riktigt var jag gick fel. Tysk budgetmust som knappt smakade något? Kanske något som fuljäste med de 2 liter hemgojsad must jag gjorde med trädgårdsäpplen. Eller kanske något helt annat. Hade jag börjat med ett enklare recept skulle jag kanske veta vad som gick fel. Men, oh well, får vara norgrannare med ölen 🤷♂️