Filmer och serier med riktigt bra HDR

Permalänk
Relik 📜

Filmer och serier med riktigt bra HDR

Med hyfsat ny TV på plats har HDR onekligen fått ett lyft. Det har också blivit tydligare att mycket som får HDR-stämpeln egentligen är "HDR". Ingen överraskning direkt, men som sagt – tydligare. Då menar jag på serie- och filmnivå, att många TV-apparater inte når upp till vettiga nivåer är ju sedan gammalt.

Tänkte därför det vore kul att samla filmer och serier som har riktigt bra HDR. Dels för att kunna testa lite själv, sedan som renda "demoskivor" när den där HDR-oförstående grannen ska titta förbi. Som bonus, går även att tipsa om material som INTE lever upp till HDR-stämplen!

Jag börjar med två...

The Greatest Showman
Såg på HDTVTest att den skulle ha bra HDR-presentation, hade UHD-skivan hemma som jag inte tittat på så pluppade i. Wow! Riktigt snyggt, bra tryck i highlights och mustiga färger.

Mad Max: Fury Road
Ingen överraskning kanske. Ser väldigt bra ut, använder HDR föredömligt tycker jag med härliga färger och stor bredd från highlights till skuggtoner.

Permalänk
Medlem

Jag fyller på med en av mina guilty pleasure-filmer:
Valerian and the City of Thousand Planets. Nä den är inte världens bästa film, men det är väldigt få som är nu för tiden. Jag gillade upplevelsen på bio (ovanligt bra 3d). Hemma så gör sig Valerian väldigt bra på en Oled. Inga svarta kanter och väldigt mycket 3d-renderat som ger mycket färger ( så mer WCG än HDR kanske)

(OT - modellen som stått som utgångspunkt för karaktären i början av filmen, Prinsessan Lihio Minaa, skådespelerskan Sasha Luss gjorde ett sådant intryck på Luc Besson att han lovade att göra en film enbart åt henne. Det blev filmen ANNA, en råkopia av La Femme Nikita).

Permalänk
Relik 📜

Kan fylla på med en på minuskontot!

Blade Runner 2049 må vara en väldigt snygg film, men HDR-presentationen är inget speciellt. Vet att HDTV-Vincent tittat på den också, att den egentligen aldrig går utanför vad SDR redan klarar av.

Permalänk
Medlem

Planet Earth II är nog det snyggaste jag sett, fast jag har inte kollat så mycket på HDR-material. Av det jag sett nyligen så tyckte jag 4K Bluray-utgåvan av Once Upon A Time in Hollywood hade fina färger, men kanske mest pga väldigt bra kamera-jobb av Robert Richardson.

Permalänk
Medlem

The Matrix 4k UHD.
Interstellar har bra HDR effekter men verkar vara lite grynig och ibland ha ett "gammal film" filter. Ljud och filmen är ju top notch.

Permalänk
Medlem

Värt att notera är att för majoriteten av "bio-filmer" så är det SDR/DCI-P3 som huvudprodukten, HDR-versionen blir lite av en efterkonsutruktion i många fall, och görs i många fall helt utanför själva kärnproduktionen.

Det är dessutom inte sådär jättepopulärt att göra produktioner med starka färger och starka kontraster nu för tiden, vilket gör HDR ännu mer lidande. Det är även här många streaming serier faller lite på, då det fortfarande är väldigt trendigt med låg kontrast, dvs lite mjölkigt.

Men men, kan droppa Chefs Table S04e04, troligen bland det bäst streamade videomaterialet jag sett.

Skrivet av KingCobra:

The Matrix 4k UHD.
Interstellar har bra HDR effekter men verkar vara lite grynig och ibland ha ett "gammal film" filter. Ljud och filmen är ju top notch.

Den är ju filmad på "gammal film" så är ju inte så konstigt, behövs nog inget filter där. Dock stämmer det att den är rätt gryning, även i analoga mått.

Permalänk
Medlem

Lejonkungen. Den nya. Färgrik och klar!
Draktränaren 3. Ser bra ut.
Godzilla king of monsters. Har några väldigt ljusa blixtar.
Aquaman. Färg.
Oblivion. Ser bra ut.
Funderar lite på hur Avatar ser ut i hdr?

Permalänk

Alita battle angel, filmen sisådär den är okej men snyggt.

Permalänk
Medlem

The Grand Tour är utan tvivel det bästa jag i HDR, grymt imponerande när TV:n blir ett fönster.

Permalänk
Relik 📜
Skrivet av BengaBang:

The Grand Tour är utan tvivel det bästa jag i HDR, grymt imponerande när TV:n blir ett fönster.

Här är vi inte överens riktigt!

Sista säsong(erna) är helt okej, men första tycker jag är rätt dåliga. Utan att faktiskt ha analyserat bilden känns det som de träffade helt fel med färgerna. Allt är övermättat, Clarkson ser mer än vanligt ut som en tomat i ansiktet. Någon har mest dragit upp ett saturation-reglage i taket. SDR-presentationen må vara halvbra den med, men inte riktigt samma MY EYEEES-effekt.