Bildspel åt mor/farföräldrar

Permalänk
Medlem

Bildspel åt mor/farföräldrar

Hej,

Jag försöker hitta en enkel lösning så att mor/far föräldrar kan se ett bildspel med bilder jag tagit. Jag tänker typ Frameo, men de saknar uppkoppling och har ingen smartphone/platta. Tanken är att bildspelet ska rulla 24/7 och uppdatera sig själv när jag tar nya bilder/filmer.

Alternativ 1:
Bygg en låda med Frameo och ett modem med SIM-kort (känns krångligt och risk att modemet måste startas om ibland).

Alternativ 2:
Köp en padda med SIM-kort och kör bildspel från molnet (simpelt, men jag saknar erfarenhet av paddor då jag använder Surface Pro)

Undrar om någon kan ge förslag på en enkel padda/app som man konfigurera. Det ska fungera med Android/Apple/Windows. De är livrädda för att "förstöra något"=trycka på skärmen/knappar, samt vara till besvär för släkten om något skulle krångla så simplast/driftsäkrast möjligast är önskvärt.

Har redan kollat om de ha uppkoppling via deras BRF:er, men tyvärr inte.

Jag har tillgång till Google drive och Onedrive för molnsynkning och ska köpa en egen NAS att ha hemma, helst ska NASen användas för lagring.

MEd avsende på lagring
Permalänk
Medlem

Hej
Jag har aldrig fattat tycke för "digitala fotoramar" men jag har testat bildspelet via Chromecast där man synkar pausbilden med album i Google Foto. En 1080p Chromecast kostar 400kr.
Billigaste internet accessen borde vara en begagnad smartphone med typ Vimlas eller Pennys billigaste prisplan som man gör till surfpunkt. Glöm inte att du behöver konfigurera Chromecast med din egna telefon via surfpunkten så att den får ett nätverk.
I Google Home appen kunde man välja låg bandbredd för bildspelet vad jag minns.
Lycka till!

Visa signatur

W11P -=- Asus Z97-A -=- Intel 4790K -=- Noctua NH-D15 -=- Corsair 16GB 2400MHz -=- Corsair 510P m.2 -=- 2060 RTX -=- Corsair RM750W -=- Fractal Design Meshify C

Permalänk
Medlem

Hej,
Smart! Ska testa det, tack för tipset!