Permalänk
Medlem

Asus RT-AC87u

Hej alla!

Köpte en begagnad RT-AC87u för ett lite för högt pris som jag inte riktigt blir klok på.
När jag sätter igång den lyser LAN1-4 + WAN blått i knappt en sekund för att sedan ersättas av en röd WAN, power lyser alltså inte alls.
Om jag kopplar in datorn i WAN/LAN2-3 lyser dessa blå.

Inget wifi etableras och får heller inte kontakt med dess GUI via 192.168.1.1 som det "ska vara" för denna router.

Har försökt reset på tusen olika vis, dels via reset-knappen men även via WPS-knappen vilket tydligen förekommer.
Även försökt göra en "rescue" men då power-knappen inte lyser går det inte att tyda om man har åstadkommit det. Försökt med ASUS software för att återställa men står att den inte är i "rescue-mode".

Blir tokig och börjar ge upp - någon som har en idé?

Permalänk
Medlem

Här är steg för steg i detalj: https://www.asus.com/support/faq/1000814/

För att "ASUS Firmware Restoration" ska fungera, måste datorn ha statisk IP som t.ex: 192.168.1.10

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aizu:

Här är steg för steg i detalj: https://www.asus.com/support/faq/1000814/

För att "ASUS Firmware Restoration" ska fungera, måste datorn ha statisk IP som t.ex: 192.168.1.10

Tack för svar! Försökt detta men iom att routern inte är responsiv så vill den inte anta rescue-mode alls. Försökte men firmware restoration får koppling men klagar på att routern inte är i rescue-läget..

Permalänk
Medlem

Hur har det gått?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aizu:

Hur har det gått?

Det blev tippen 😊 hade en fundering på att skruva isär men nae, inte denna gång!