Klona hdd till ssd laptop

Permalänk
Medlem

Klona hdd till ssd laptop

Tjo!
Tänkte klona den gammla hårddisken till till en ny ssd, ska alltså sätta in den nya ssd i laptopen.

Vilket program rekommenderas?

Kan man ta ut den gammla hdd och ha båda hårddiskarna lösa och klona med en annan dator?

Ellr måste den gammla sitta kvar i laptopen medans man klona?

Permalänk
Medlem

Förslag på program är: Acronis eller Macrium Free. Acronis kostar, men du borde kunna dra hem en 30-dagars trial och slutföra kloningen. Macrium (free) är gratis och innehåller bl.a. möjligheten att klona en disk.

Jag skulle föreslå att du installerar valfritt kloningsprogram på en annan dator, kopplar in båda diskarna till den och klonar den gamla disken till SSD'n. Tänk bara på att dubbelkolla att källan och framförallt målet är rätt - att källan är gamla disken och målet är nya SSD-disken.

Det går också att göra i en bärbara om du inte har tillgång till en annan dator. Gissningsvis får du göra ett bootbart USB-minne med valfritt program och starta från den. Sen är det fritt fram att klona diskarna.

Edit: Lagt till länkar
Permalänk
Medlem

Skulle istället rekommendera ren installation.

Permalänk
Permalänk
Medlem

Fick med Acronis när jag köpte en SSD häromveckan och testade den igår när det skulle klonas. Kan rekommendera den, den klarade även av att klona min bootdisk utan att jag behövde fixa ett usb-minne eller liknande.

Men en ren installation är egentligen bäst så du får en nystart.

Permalänk
Medlem

Tackar för all information, allt löste sig smidigt. Jag ladda ner Acronis först men det gick inte att slutföra köpet. Så jag ladda ner Minitool partition wizard och det fungerade mycket bra.