Vettig uppgradering till Sennheiser PC 360?

Permalänk
Medlem

Vettig uppgradering till Sennheiser PC 360?

Hej!

Är ute efter ett trådat gamingheadset (eller hörlurar med nån slags bra mikrofon), over ear.

Har kört Sennheiser PC 360 Special Edition i ett antal år, men den börjar gå sönder här och var. Letar nu efter en vettig uppgradering till dessa; pris spelar ingen roll inom rimliga gränser. Mer än 3-4000 har jag inte lust att betala iaf.

Krav:

  • Trådade lurar, alternativ trådlösa som jag kan köra inkopplade hur mycket jag vill.

  • Over ear.

  • Pads i velourmaterial (vet att det är lite sämre ur ljud och isoleringssynpunkt men tycker inte om trycket från läderpads).

  • Bekväma och lätta, jag spenderar MÅNGA timmar framför datorn och har ALLTID hörlurar.

  • Grymt bra ljud för spel och musik.

I övrigt är jag öppen för alla förslag. Jag är ingen audiofil direkt, men jag vill att det ska vara lika bra och helst bättre än ljudet i PC360. Och de ligger i 1000-1500 kr-klassen så det finns garanterat mer påkostat ljud än så. Så ni som testat dessa kanske kan rekommendera något. Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Mina PC 360 inköpta 2013 fick tacka för sig nyligen. I jakten på ett par nya så kom jag fram till en ganska trevlig kombo. Detta var att köpa ett par "riktiga" hörlurar och sedan en ModMic USB (mikrofon som du kan sätta fast på hörlurarna). Mikrofonen är generellt bättre än den du får i ett gaming-headset (har både omni- och unidirectional) och ljudet i hörlurarna är generellt bättre. Mitt val föll tillslut på Sennheiser HD 599, vilket vad jag förstått är ett bra "insteg till audofil"-hörlurar. Marknaden öppnar sig ganska rejält om du tillåter vanliga hörlurar in i mixen.
Jag är i alla fall nöjd med min kombo även om jag bara haft den i en vecka. Dock så insåg jag att jag behövde en enklare DAC då 3.5 mm kontakten på moderkortet leverar ett riktigt oskönt brus.

Permalänk
Medlem

Om du verkligen vill ha bra ljud så är den bästa kombon fortfarande en vettig hörlur, i kombination med en ModMic.
Du får så enormt mycket mer ljud för pengarna och enormt många fler att välja på om du går den vägen.
Och vill du inte ha den extra kabeln till mod micen, så köp den trådlösa varianten av Modmic, kör själv med den och ett par Philips Fidelio x2 som jag är tok nöjd med.
Har alltid kör Sennheiser förut, men var inte nöjd med ljudet i HD 599 eller HD600, utan jag tyckte dom lät för platta, men smaken på ljud är ju högst individuell.

Skulle rekomendera dig starkt att du går till närmsta Elgiganten tex (eller annan fysisk butik med bra öppet köp), köper dig ett par lurar du tycker verkar vettiga, och provar dom.
Är du inte nöjd lämnar du tillbaka dom bara och provar ett nytt par.
För man kan stirra sig blind på tester osv när det kommer till ljud.
Visst kan man få ett hum om vad andra gillar, men komfort/ljud kan vara/är väldigt individuellt vad man gillar och inte gillar.

Jag skulle kanske inte rekommendera Fidelio x2 till dig, även om dom är sjukt sköna och jag älskar ljudet i dom, så skrev du att dom behövde vara lätta och dessa är inte bland dom lättare lurarna.
Dock sitter dom så bra på huvudet att det verkligen inte stör mig iaf.
Jag rekommenderar dock starkt att du tittar på ett par öppna lurar om du tänker sitta med dom länge som du skrev, för stängda lurar blir lätt påfrestande under längre användning, speciellt på sommaren.
Jag gillar ljudet från öppna lurar betydligt mer, men det är en smaksak.
Stängda har ju fördelen att du inte stör andra runt omkring dig lika mycket, och dom stänger ute en del ljud runtomkring dig.

Permalänk
Medlem

Stort tack för tipsen hörni! Fattar inte att jag helt missat Modmic; det öppnar ju upp en helt ny värld.

Beställde en Sennheiser HD 599 nu; fick dock bli från Amazon UK eftersom de hade den helsvarta Special Edition-varianten (FATTAR inte hur Sennheiser kan gilla beige och brunt som färgkombination - men antar att det är samma sak som med Noctuas fläktar - antingen älskar man utseendet eller så hatar man det).