Ubiquiti Dream Machine - Bahnhof installation

Permalänk

Ubiquiti Dream Machine - Bahnhof installation

Hej!

Har en fundering gällande Ubiquiti Dream Machine config för Bahnhof.
Sitter nämligen med en sådan uppsättning och får inte till det.

Kopplar jag in min dator direkt i jacket får jag ju logga in och lägga till min enhets MAC för att få en adress. So far so good, men pluggar jag in min dream machine händer nada.
Även om jag release´ar min adress från min dator så hjälper det inte. (Har väntat en helg nu men ingen adress till UDMen)

Måste jag confa UDM´en på något vis för att den ska lira. Jag får ju inte möjlighet i portalen att lägga till UDM´ens mac hos Bahnhof.

Problematiken i början är ju att man inte kan starta upp UDMen utan nätverkskoppling. Därav har jag gjort den configen redan med en 4g router så att jag ÖHT kommer in i UDMen via CLI/GUI
Men jag stuper tyvärr därefter.

Någon som har ett tips till en uppgiven själ? Alla tips mottages med öppna armar!

/TH

Permalänk
Medlem

Nu vet jag tyvärr inte så mycket specifikt om hur Bahnhof fungerar i detta fall men du kanske kan beskriva mer om hur deras portal fungerar? Måste du manuellt lägga till en MAC-adress för att det alls ska fungera eller är det för att få en publik IP istället för att sitta bakom CGNAT?

Om portalen bara tillåter dig att lägga till MAC-adressen för enheten du ansluter från skulle du kunna testa att på din dator sätta MAC-adressen som din UDM kör på det nätverksinterface som du använder som WAN och sedan lägga till MAC-adressen via portalen.

Permalänk

Hej Blunden och tack för svar!

Gällande portalen så har jag förstått att det kan se lite olika ut. Vissa kan aktivera tjänster, lägga till tjänster eller MAC aktivera enheter. För mig blir det så att när jag kopplar i en dator direkt i jacket, så redirectas jag till dhcp.bahnhof.se och loggar där in med mitt KundNr/lösen. Där dyker min burk upp med mac och hostname och det enda alternativet jag har är aktivera.

Att ändra MAC är något jag inte tänkt på alls för att vara ärlig. Bra tips! Jag ska göra ett test och återkomma med utfall.

Tack!

/TH

Permalänk
Medlem

Här har du länk till ett inlägg i en annan tråd här på Sweclockers.

Inlägg

Tråd

Permalänk

Hej!

Nu fungerar det. La jag till dynamiska ARP MACen på datorn och gjorde samma procedur så hoppade det igång efter en liten stund.

@Blunden, @Lilak Stort tack för hjälpen!

/TH